La conselleria d’Habitatge convoca un concurs de disseny per crear un pis pilot

Informació i Foto; http://www.gva.es

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvat, ha anunciat que la Generalitat ha posat en marxa un concurs de disseny per crear un pis pilot que “incorpori la innovació en perspectiva de gènere, flexibilitat d’usos així com equitat i diversitat habitacional “. En aquest sentit, ha destacat la importància d’innovar en “la renovació dels habitatges per millorar la qualitat habitacional i atendre les necessitats específiques de les persones en cada moment de la seva vida”.

Salvador, que s’ha reunit amb els directors de les escoles tècniques superiors d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, Iván Cabrera, i de la Universitat d’Alacant, Antonio Maciá, ha explicat que aquest concurs anirà adreçat als estudiants d’arquitectura d’aquestes universitats.

L’habitatge triada per a la seva renovació serà un pis de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, EIGE, que està ubicat a València en un edifici de la dècada dels anys 40, amb una superfície de 105 metres quadrats i una distribució convencional.

“Volem no només renovar habitatges, sinó fixar el full de ruta, pensar el futur dels habitatges amb caràcter innovador que és un dels objectius de la conselleria i el que ens ha motivat a través de l’Institut Valencià de l’Edificació, IVE, a convocar aquest concurs que pretén ser un fòrum de debat sobre els nous dissenys d’habitatge i una via de conscienciació entre els futurs arquitectes “, ha apuntat Salvador.

Disseny que s’adapti a l’evolució de les persones

En aquest sentit, ha assenyalat que “ara mateix, molts habitatges no s’adapten a l’evolució vital o als canvis dels seus habitants, així com l’oferta residencial i els tipus d’habitatges responen moltes vegades a estructures familiars que no s’ajusten a les diverses realitats existents en l’actualitat “, ha indicat.

Durant la reunió en què també hi eren presents la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró; la directora de l’Entitat d’Infraestructura de la Generalitat, EIGE, Helena Beunza, i la directora de l’Institut Valencià de l’Edificació, IVE, Begoña Serrano; s’ha destacat que l’objectiu del concurs és incentivar la recerca en dos temes de gran rellevància en el moment actual.

D’una banda, la rehabilitació d’edificis i, d’altra, aprofundir en el disseny d’habitatges. Així mateix, la consellera ha indicat que es busca “un efecte demostratiu en l’aplicació de la” perspectiva de gènere i l’equitat habitacional “a la casa, i que” pugui tenir un paper didàctic en l’àmbit de les polítiques públiques d’habitatge “.

Alumnes d’Arquitectura

El concurs va dirigit a alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València i de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant en els seus estudis de la branca d’Arquitectura i poden presentar-se individualment o en equip amb estudiants d’altres escoles . Tota la informació es pot consultar al web consultar aquí i els treballs es poden presentar fins al 27 de novembre.

El jurat, compost per experts en la matèria, ha de valorar l’adequació de la proposta a l’equitat habitacional, la contribució a la definició arquitectònica de noves estratègies habitacionals, el caràcter innovador de la proposta, l’ajust en els mitjans necessaris per a realitzar-la i la capacitat de ser extrapolada a nous casos.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: