La Conselleria de Transició Ecològica millorarà el sanejament de l’àrea recreativa Sant Esperit de Gilet del Parc Natural de la Serra Calderona

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica millorarà el sanejament de l’àrea recreativa Sant Esperit de Gilet del Parc Natural de la Serra Calderona, com ha afirmat la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, que ha visitat la zona.

Aquesta acció és fruit de la col·laboració institucional, plasmada mitjançant un conveni, entre la conselleria, l’Ajuntament de Gilet i la Província de la Immaculada Concepción de l’Ordre de Frares Menors, situada en un convent pròxim.

Paula Tuzón ha assenyalat que, amb aquesta actuació, les nombroses persones que per la singularitat del paisatge van a passar el dia a aquest àrea recreativa “veuran millorats els serveis, tenint en compte que es tracta d’una zona emblemàtica molt freqüentada per senderistes, excursionistes i cicloturistes”.

Així mateix, Tuzón ha indicat que, per a la solució del sanejament de l’àrea, s’aplicaran criteris mediambientals connectant les aigües residuals a la xarxa general municipal i que, per a això, la conselleria es compromet a contractar i assumir l’import de la construcció de les obres del col·lector de sanejament.

Igualment, ha afegit que l’administració autonòmica s’encarregarà del manteniment i la neteja de l’àrea recreativa mitjançant les brigades de gestió forestal.

En aquest sentit, el conveni preveu la redacció d’un projecte d’obres d’un col·lector de sanejament per a connectar les aigües residuals al col·lector general municipal per part de l’ajuntament amb el consentiment dels Frares Franciscans per al pas de la canonada.

El projecte ja ha sigut redactat pel tècnic municipal i es troba en aquest moment en el Servei de Supervisió de Projectes. S’estima una inversió de 211.577,47 euros.

L’àrea recreativa es troba en terrenys municipals, declarats muntanya d’Utilitat Pública i dels Frares Franciscans, pel que es preveu una permuta de terrenys perquè tot l’àrea recreativa estiga dins de la muntanya.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: