La Conselleria de Transició Ecològica executa un filtre verd a Silla per millorar la qualitat de les aigües que arriben a l’entorn de l’Albufera

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha visitat el nou filtre verd realitzat per la Conselleria al terme municipal de Silla, que millora la qualitat de les aigües que arriben a l’entorn de l’Albufera.

El filtre verd, que ha comptat amb una inversió de 450.000 euros, consisteix en una superfície d’aproximadament 3.300 m2 de làmina d’aigua, que imita l’ecosistema d’un ullal, amb la vegetació autòctona de la zona. Les aigües procedents de l’filtre acaben dins de l’assarb de la Séquia Nova que les condueix a l’Albufera.

“Aquests filtres verds tenen un important valor ecosistèmic i afavoreixen la circulació i la regeneració de l’aigua”, ha assenyalat la secretària autonòmica durant la visita a l’espai.

La lamina d’aigua combina l’acció de sedimentació de gran part de les partícules en suspensió i reté part dels contaminants orgànics a més dels elements flotants, com ampolles de plàstic.

Tuzón també ha destacat l’ampliació dels actuals col·lectors de drenatge (Sant Roc i Rambleta) de les escorrenties de casc històric fins a la marjal. Aquesta important obra consisteix en una xarxa de sortida a cel obert i un assarb final que recull i condueix les aigües pluvials fins al filtre verd.

Les dues actuacions, complementàries a l’augment de la capacitat de desguàs desenvolupada per Conselleria en 2017, solucionen les inundacions recurrents al casc històric com ja s’ha demostrat en les pluges de el passat 5 de novembre.

En tota l’actuació s’ha tingut en compte la integració de les obres dins el municipi, incloent la possibilitat de realitzar un recorregut de vianants per tota la zona, i incorporant-dins de les rutes de vianants que hi ha als voltants.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: