La Conselleria de Transició Ecològica acorda amb l’Ajuntament d’Orpesa impulsar estratègies per preservar els valors ambientals de la Renegà

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica impulsarà al costat de l’Ajuntament d’Orpesa diverses estratègies de protecció per preservar els indubtables valors ambientals de l’entorn de la Renegà, un espai situat a la costa sud del municipi sobre el qual planeja un projecte de construcció d’un centre d’Interpretació Marí de la Mediterrània (Cimed).

La consellera, Mireia Mollà, la secretària autonòmica, Paula Tuzón, i el director general de Medi Natural, Benjamí Pérez, s’han reunit amb l’alcaldessa d’Orpesa, María Jiménez, i han expressat el seu suport a coordinar accions encaminades a liderar conjuntament la protecció de l’paratge.

Mollà ha avançat diverses iniciatives plantejades com el suport a la declaració de l’espai com a paratge natural municipal, la consideració d’una àmplia zona com a paisatge natural protegit o l’ampliació de l’Lloc d’Interès Comunitari (LIC) fins al port.

A la reunió d’aquest dimarts, la conselleria també ha proposat l’obertura d’un corredor verd entre la Serra i el Parc Natural de l’Desert de les Palmes.

“Hem traslladat el compromís de la Conselleria de posar en marxa les eines al nostre abast per protegir les zones de l’àrea no urbanitzable més enllà de l’LIC”, ha assenyalat la consellera.

Per la seva banda, la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha matisat que el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda de l’Litoral (PATIVEL), la anul·lació està recorreguda per la Generalitat, garanteix el blindatge de la zona no urbana de l’litoral sud de l’municipi.

La consellera i la secretària autonòmica han mantingut una trobada amb representants de la plataforma ‘Salvem la Renegà’ als que han transmès els acords adoptats i les propostes en marxa per assegurar la conservació de l’espai.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: