La conselleria de Sanitat renova la seva pàgina web i optimitza la seva usabilitat i accessibilitat

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha emprès una renovació profunda de la seva pàgina web que optimitza l’aparença visual, l’organització de continguts, la usabilitat i l’accessibilitat.

En concret, el portal web ha experimentat un profund redisseny que confereix més protagonisme a les imatges, amb més aire al voltant del material gràfic (marcs blancs més extensos) per potenciar-ne l’atractiu visual i facilitar tant la mobilitat entre les diferents pàgines que componen el portal com la cerca de la informació. Als mateixos objectius respon lús dels colors i les mides de lletra més grans.

Es tracta, doncs, d’un disseny pensat en el consumidor/a (ciutadania en general, pacients, professionals i personal de gestió) perquè la corba d’aprenentatge del maneig sigui òptima i els visitants arribin a la informació que busquen de la manera més ràpida i fàcil possible.

En aquest sentit, s’ha integrat un motor de cerca perfeccionat perquè els continguts generats arran d’una consulta s’ajustin al màxim a les necessitats de l’internauta i, així, optimitzar la seva experiència com a usuari/ària.

La navegació també se simplifica gràcies a la nova distribució de continguts, amb un nou menú lateral, així com botons i banners situats al centre dimpacte visual del portal web i que contenen enllaços als apartats més consultats.

Aquesta estructura de menús de navegació i de pàgines convenientment jerarquitzada i coherent facilita que es localitzi la informació sense importar la porta dentrada al portal.

En la mateixa línia, s’ha ampliat el ‘footer’ (la part inferior de la pàgina web) per introduir nous continguts, més informació corporativa i agilitzar-hi l’accés en funció de si la persona usuària és un/a ciutadà/ana o un /a professional.

Un altre dels canvis empresos fa referència a l’accessibilitat. Aquesta millora s’alinea amb la aposta ferma de la Generalitat de posar tota la informació al servei de tota la ciutadania, sense exclusió ni dificultats d’accés. D’aquesta manera, es garanteix que la web és accessible per a qualsevol persona, sense importar-ne les habilitats o condicions, alhora que es respecta l’estil gràfic corporatiu de la Generalitat (colors, capçalera i disposició de les pàgines).

Amb aquesta mateixa finalitat, la mida de les fonts utilitzades al portal de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública és adaptable, i el visitant pot canviar-lo d’acord amb les seves necessitats, per exemple, girant la roda del ratolí mentre prem la tecla Control.

Com indica la directora general de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient, Llanos Cuenca, aquesta iniciativa també s’emmarca a la línia estratègica ‘Sanitat Cercana’, que té entre els seus objectius “garantir l’equitat en l’atenció sanitària, la plena accessibilitat, la comunicació, l’acompanyament a la cronicitat i l’orientació a l’educació, promoció i prevenció a la salut, i complementa els projectes en aquest sentit, juntament amb la recent versió de l’App GVA+Salut”.

Es tracta, a més, d’un disseny que s’adapta a les diferents mides de pantalla i dispositius (ordinador, telèfon mòbil, tauleta…).

Més novetats en marxa

Pel que fa als continguts, el nou disseny del web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública dóna més pes a la pàgina principal a la secció d’Actualitat, amb novetats d’interès públic com la participació en al·legacions a projectes, consulta pública prèvia o convocatòries dajuts i subvencions.

Addicionalment, hi ha més millores previstes: integrar tots els serveis que s’ofereixen a la ciutadania en un mateix punt d’accés amb un únic sistema d’identificació i optimitzar l’autenticació segons el nivell de seguretat requerit per a cada funcionalitat.

La renovació del portal institucional de Sanitat està emmarcada en un projecte de modernització i adequació de tots els portals que gestiona la Conselleria (portal institucional, portals dorganismes de dependents, portals de campanyes…).

El cost total del servei de desenvolupament, suport tècnic i gestió continuada de les aplicacions i portals web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública és de 1.344.267,05 euros per al període comprès entre 2022 i 2025.

El portal web de Sanitat va tenir 5.035.203 persones usuàries l’any passat, quan es van registrar 39.721.381 de pàgines vistes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: