La Conselleria de Política Territorial organitza una jornada per debatre criteris urbanístics davant de la despoblació

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha organitzat una ‘Jornada-debat sobre Urbanisme i petits municipis’ que se celebrarà el proper divendres 23 de setembre, a València, al Banc Sabadell HUB Empreses.

Aquesta Jornada-debat ha estat concebuda com a fòrum d’opinió i reflexió que té com a objectiu visibilitzar les dificultats a què s’enfronten aquestes zones rurals en risc de despoblació a l’hora d’aprovar-ne el planejament municipal i la gestió.

La jornada de debat comptarà amb la participació de la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeanette Segarra; el director general d’Urbanisme, Vicente Joaquín García Nebot; la cap de Planejament Urbanístic del Servei d’Assistència Tècnica a Municipis de la Diputació de València, Maria Jesús Gozalvo; la presidenta de la Mancomunitat de la Regió muntanyenca, Chelo Alfonso Pérez, i l’arquitecte urbanista, Víctor García Gil.

Entre altres temes, s’analitzaran els criteris que s’apliquen en aquests municipis petits per aprovar el seu pla general i la necessitat que es tinguin en compte les característiques d’aquestes zones rurals per facilitar la creació de sòl edificable, que permeti retenir la població davant el problema de la despoblació.

Així, amb aquesta jornada, des de la Conselleria es pretén obrir un debat entre els municipis i la Generalitat per establir criteris d’urgència per a l’aprovació d’un planejament ajustat a les necessitats immediates amb la intenció de minimitzar aquest impacte demogràfic.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: