La Conselleria de Política Territorial aprova la implantació a Gandia d’un glamping que suposarà una inversió de 9,5 milions

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha aprovat la Declaració dInterès Comunitari (DIC) per a la implantació dun glamping a Gandia, amb una superfície total de 188.707 m² i amb una capacitat màxima per a 2.591 persones.

Per a la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, aquesta inversió, que s’ha estimat en 9,5 milions d’euros, “és una oportunitat que dinamitzarà encara més el turisme local i augmentarà la feina al municipi durant tot l’any, mitjançant la creació d’ocupació estable i de qualitat, que permetrà continuar avançant en la desestacionalització del sector”.

Aquesta inversió es traduirà en la creació d’entre 70 i 80 nous llocs de treball directes, amb la repercussió consegüent en l’economia local. Així mateix, la consellera Rebeca Torró també ha destacat que la creació d’aquest nou model de càmping de luxe a la província de la Safor “també permetrà que augmentin les ocupacions indirectes derivades de la pròpia activitat del càmping, ja que podrà ser un allotjament referent del sector a la província de València”.

El càmping s’integrarà a l’àmbit del carrer Molí de Santa Maria/Camí vell del Grau, des dels quals es pot accedir a les parcel·les previstes per a la ubicació del càmping ia un quilòmetre, aproximadament, de l’estació del ferrocarril al Grau de Gandia.

El subministrament denergia elèctrica es farà mitjançant una connexió a línia de mitjana tensió existent a la part est de la parcel·la. Així mateix, s’ha concretat que es potenciarà l’ús d’energies alternatives mitjançant ubicació de panells solars tèrmics i plaques fotovoltaiques a les cobertes dels edificis.

El subministrament daigua potable es realitzarà mitjançant dos punts de proveïment a la part sud de la xarxa local. A més, comptarà amb sistemes demmagatzematge daigua, amb capacitat de 280 m³/dia, sistema de potabilització i sistema de bombament.

Aprofitaments del medi rural i desestacionalització turística

La declaració d’interès comunitari atribueix usos i aprofitaments al medi rural, així com la utilització racional del territori que atén el servei de la ciutadania i és complementari a l’oferta turística actual de la ciutat de Gandia.

Així, l’activitat del càmping configura un producte turístic innovador adreçat a un públic específic, facilitarà l’accés del turisme estranger i del nord d’Europa i contribuirà, a més, a la diversificació i la complementarietat de l’oferta turística actual de la ciutat.

Així mateix, la necessitat d’emplaçament al medi rural es deu a la intenció de crear un entorn sostenible integrat, on la natura i els espais lliures cobrin protagonisme. S?aposta així per un turisme natural i amable de baixa densitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: