La consellera Gabriela Bravo signa l’inici de les obres de rehabilitació de la seu del TSJCV

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha signat aquest dilluns l’acta de replanteig per a l’inici de les obres de rehabilitació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), una obra que compta amb un pressupost de 25,5 milions d’euros i el termini d’execució del qual és de 32 mesos.

Bravo ha assenyalat que “avui és un dia molt emocionant perquè signem l´inici d´obres d´un dels projectes més especials i importants del nostre pla d´infraestructures”.

En aquesta línia, ha assegurat que en el disseny del projecte “s’han tingut en compte les sol·licituds i suggeriments dels jutges i fiscals que hi desenvolupen la seva tasca” i ha subratllat que “gràcies a aquesta intervenció, l’edifici històric serà més funcional i sostenible, però mantindrà la seva identitat i essència”.

L’obra es durà a terme per la UTE formada per Foment de Construccions i Contractes (FCC) i Edifesa Obras y Proyectos i la previsió és que finalitzin el juny del 2025.

Descripció de les obres

La titular de Justícia ha indicat que “el projecte de rehabilitació integral del TSJ permetrà modernitzar l´edifici històric i adequar-lo a les necessitats i funcions de l´Alt Tribunal, tenint molt en compte les necessitats dels treballadors”.

Les obres recuperaran el volum original del Palau i s’eliminaran elements afegits des de fa anys que no tenen valor històric ni arquitectònic, ni funció actual. També es revaloritzaran els espais patrimonials més importants com els patis interiors, les escales, les voltes, la cambra i els salons. A més a més, es recuperarà el sistema de cobertes original de l’edifici.

D’altra banda, es procedirà a la consolidació estructural de tot l’edifici i se’n millorarà l’aïllament. Es renovarà completament la instal·lació elèctrica i lluminària, el sistema de detecció i protecció contra incendis, el de climatització i ventilació i el de sanejament i distribució d’aigua. En total, s’actuarà sobre una superfície útil de 9.257 metres quadrats.

L’actuació inclou un dispositiu de calefacció geotèrmica que convertirà la Reial Casa de la Duana al primer edifici públic amb un sistema d’aquestes característiques (ja que no és possible la instal·lació de plaques solars a les teulades atesa la protecció patrimonial de què gaudeix immoble).

Després de la rehabilitació, a la planta baixa de l’immoble s’ubicaran quatre sales de vista (dues per a la jurisdicció del Contenciós Administratiu, una per a la del Social i una altra més per a la del Civil i Penal), la zona de serveis generals i detinguts i la sala de premsa. L’entresòl allotjarà les dependències de la Fiscalia i les oficines per a la secció Contenciosa Administrativa.

A la primera planta s’habilitaran dues grans sales de vistes, una de plens, el despatx de la Presidència del TSJ i el de la Secretaria de Govern, així com les sales del Social, el Contenciós i la del Civil i Penal. A la segona planta es localitzaran el gruix d’oficines i despatxos de totes les jurisdiccions i, sota la coberta de l’edifici, al tercer pis, els arxius, la biblioteca i les zones d’instal·lacions.

La seu del Tribunal Superior ocupa l’antiga Reial Casa de la Duana de València, que és un edifici de 263 anys d’antiguitat. Està catalogat com a Monument Historicoartístic Nacional i Bé d’Interès Cultural segons la legislació autonòmica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: