La Comunitat Valenciana rep un premi per la gestió logística del material davant de la COVID-19 del magatzem de Fira València

La Generalitat ha rebut el premi Logística Sanitària 2021 atorgat pel Centre Espanyol de Logística (CEL) pel projecte “Generació i desenvolupament de la plataforma logística COVID Fira València”. A l’acte de lliurament d’aquests premis, que en la trentena primera edició han recuperat el seu tradicional format presencial, ha assistit la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació de subministraments davant la infecció del COVID-19 a la Comunitat Valenciana, Mª José Mira.

La comissionada María José Mira ha destacat que “aquest premi és un reconeixement a la societat valenciana que va saber engegar una infraestructura logística que avui segueix subministrant diàriament material de protecció i sanitari COVID a tots els centres sanitaris, sociosanitaris i d’emergències al llarg de tota la Comunitat Valenciana”.

Per a Mª José Mira, aquest premi és a la societat valenciana perquè van ser molts els que vam aportar el nostre granet de sorra perquè aquell magatzem fos una realitat en un temps rècord: empreses de logística, empreses de distribució, empreses d’importació i exportació, empleades i empleats públics, l’Institut de Seguretat i Salut en el Treball, els instituts tecnològics del Tèxtil i l’Energia, voluntaris i voluntàries que van aconseguir erigir la que avui és la Plataforma de Logística COVID Fira València”.

Més de 780 milions d’articles amb un cost de 254 milions d’euros

Entre les actuacions que va suposar l’avenç de la pandèmia declarada per l’OMS així com la posterior declaració de l’estat d’alarma a Espanya el març del 2020, hi ha la compra, el control i el subministrament centralitzat de material sanitari COVID-19 per a tota la Comunitat Valenciana.

Des d’aquell moment, s’han tramitat més de 200 declaracions d’emergència per dotar tots els hospitals, centres de salut i residències i altres organismes de la Generalitat Valenciana del material necessari per fer front a aquesta pandèmia. Entre aquests expedients d‟emergència, s‟ha tramitat un acord marc de subministrament de productes COVID-19, al qual es van presentar 130 empreses i més de 250 articles.

De la mateixa manera, s’han realitzat més de 980 comandes amb un cost superior a 244 milions d’euros i s’han gestionat més de 150 donacions de particulars, clíniques privades, col·legis professionals i grans empreses, així com les donacions rebudes a través de l’Institut de Gestió Sanitària (INGESA).

Entre les adquisicions, per exemple, hi ha la compra de prop de 18 milions de xeringues, més de 14 milions d’agulles, més de 18 milions de bates, més de 2 milions de bussos, més de 1,5 milions d’ulleres de protecció ocular , prop de 27 milions de calces i gorres, més de 107 milions de mascaretes i prop de 300 milions de guants. En total, s’han adquirit prop de 780 milions d’unitats de diferents tipus d’articles, amb un cost de prop de 254 milions d’euros

Premis CEL

Els Premis CEL van ser creats el 1990 i, segons els seus organitzadors, tenen com a objectiu impulsar i promocionar la gestió logística a Espanya, amb la ferma voluntat d’estimular la innovació en el sector. El guardó reconeix els projectes implantats a Espanya en cadascuna de les categories el treball de les quals hagi suposat una aportació rellevant en la gestió de la cadena de subministrament obtenint un benefici important o una millora substancial de la qualitat dels processos (Dirigent Logístic, Empresa, Logística Sostenible, Logística Sanitària, Universitat i Startup).

En concret, el premi CEL Logística Sanitària reconeix les institucions sanitàries que demostren els èxits més grans en la seva gestió logística a través de la realització de projectes amb resultats demostrats en costos, eficiència, millora assistencial, etc.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: