Ximo Puig anuncia que la Generalitat desenvoluparà sòl industrial a l’entorn de Port Castelló per atraure inversions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat promourà el desenvolupament de sòl industrial a l’entorn de Port Castelló per tal d’atreure inversions i aprofitar el potencial logístic d’aquest espai estratègic per al dinamisme econòmic i la creació d’ocupació .

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha pronunciat en aquests termes durant la seva intervenció a l’obertura de la XII Jornada Empresarial Port Castelló-Mediterráneo, organitzada amb el títol ‘Eines per a una transició blava: infraestructures i connectivitat’, ia la qual també hi ha assistit el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

El responsable del Consell ha avançat que el desenvolupament industrial de Port Castelló es farà seguint el model de gestió de Parc Sagunt ia través d’Espais Econòmics Empresarials, la mateixa societat pública que l’ha impulsat. “A Port Castelló hi ha una gran oportunitat per a la creació de sòl industrial”, ha assenyalat el president, que ha subratllat la importància de la col·laboració publicoprivada per assolir aquest objectiu.

Puig ha situat a més, com a prioritat per al 2022, les iniciatives destinades a accelerar la industrialització, i ha manifestat en aquest sentit que “és el moment de reivindicar” davant les institucions europees l’adopció d’una Política Industrial Comuna (PIC). “Europa no ha tingut consciència de la importància de la industrialització” i ara, amb els reptes a què s’enfronta la societat amb la pandèmia, ha de “trobar el paper de la indústria”, que constitueix el “nervi” per a la recuperació econòmica i social, ha dit.

“Compra comuna” d’energia

“És exigible que, des d´Europa, s´atengui la realitat dels nostres sectors”, ha continuat el president, que ha demanat aplicar aquesta PIC per fer front a la crisi derivada de l´augment de costos energètics, i ha plantejat que la UE promogui la ” compra comuna” d’energia per combatre l’actual “atomització”, que perjudica sectors tractors de l’economia i l’ocupació com el ceràmic.

D’altra banda, Puig també s’ha compromès a continuar acompanyant el sector ceràmic en les seves reivindicacions davant la UE per aconseguir “el que és just”, ia això ha mostrat el seu suport a l’obtenció de fons per al desenvolupament d’iniciatives relacionades amb l’hidrogen verd , i ha demanat a més un mercat de CO2 “no especulatiu”, que “atengui les necessitats de la transició ecològica”, i no “a interessos espuris”. “Si la ceràmica té futur, nosaltres tindrem futur”, ha indicat.

El president ha destacat, així mateix, el potencial econòmic de la indústria castellonenca i l’important paper que exerceix Port Castelló, que ha estat “sempre alineat” amb els sectors productius, així com la seva connexió amb l’aeroport de Castelló, del qual també ha destacat la seva capacitat per desenvolupar-se com a pol logístic.

Puig ha ressaltat a més el dinamisme econòmic de la Comunitat Valenciana, l’autonomia en què “més s’ha creat ocupació des del 2015”, i el protagonisme de Castelló com la província de “referència” en aquest àmbit, així com la “resiliència” mostrada davant la crisi actual, gràcies a la fortalesa de la seva indústria.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: