La Comunitat Valenciana rep més de 7,2 milions de turistes estrangers fins a setembre

Informació i Foto: http://www.gva.es

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que el nombre de turistes estrangers que van visitar la Comunitat Valenciana fins a setembre ha superat els 7,2 milions de visitants (7.254.924), la qual cosa suposa un 16,5% més respecte al mateix període de l’exercici anterior.

Segons ha indicat el secretari autonòmic, “les dades de l’INE mostren que la Comunitat Valenciana és la segona destinació que més incrementa l’arribada d’estrangers en aquest període després de la Comunitat de Madrid (17,3%), amb un increment molt superior al registrat en el conjunt de destinacions espanyoles (10,1%)”.

Així mateix, Colomer ha explicat que “Regne Unit, amb una quota del 32,6% del flux, acumula un increment del 17,7% en nombre de turistes pel que fa al mateix període de 2016, i també destaca l’arribada d’holandesos que augmenta un 29,3%, i els països nòrdics un 21,2%”.

Colomer ha fet públics aquestes dades després de conèixer l’informe elaborat per l’Agència Valenciana del Turisme a partir dels resultats de l’enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur) que ha publicat l’INE.

Francesc Colomer ha destacat que “aquest indicador sobre arribades de turistes internacionals és bàsic per a l’increment de la rendibilitat del sector per l’impacte que la seua despesa en destinació té sobre l’economia valenciana i la creació d’ocupació”.

Així mateix, ha apuntat que “aquests resultats constaten que hem iniciat un camí correcte cap a la desestacionalització i la captació de nous mercats que poden suposar un increment de la despesa. En qualsevol cas hem de ser sempre prudents amb les xifres i seguir treballant per a consolidar-nos com a destinació diversa, acollidora i de qualitat”.

Les dades de l’enquesta Frontur mostren que els viatges per motiu d’oci, esbarjo i vacances han augmentat un 16,8% durant els primers nou mesos de 2017 pel que fa al mateix període de 2016. A més, el turisme de negocis evoluciona molt favorablement acumulant un increment en 2017 del 45,5%.

Resultats del mes de setembre

Respecte a les dades referents al passat mes de setembre, l’enquesta Frontur mostra que la Comunitat Valenciana va rebre un total de 972.855 turistes estrangers, un 24,9% més que en el mateix mes de 2016. Amb aquest increment, la Comunitat Valenciana se situa com la destinació nacional que major increment ha registrat en una conjuntura de creixement de l’11,4% per al conjunt de destinacions nacionals.

Per mercats, el creixement és especialment destacable en el cas del mercat italià (+78,6%), el mercat nòrdic (+67,6%), i el mercat holandés (+45,1%). A més, el mercat de Regne Unit ha augmentat un 3,9%, el mercat alemany augmenta un 14,4% i el mercat francés s’incrementa un 34,9% interanual.

L’enquesta mostra que durant el mes de setembre creixen, destacadament, els viatges per motiu d’oci i vacances (25,1%) i de negocis (55,4%) pel que fa al mes de setembre de 2016.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: