Alcaraz situa la sostenibilitat i la transparència com a ‘principis essencials’ del nou sistema de la cooperació valenciana

Informació i Foto: http://www.gva.es

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha indicat que sostenibilitat i transparència “són dos principis essencials” del nou sistema de la cooperació valenciana, dos eixos sobre els quals s’han d’orientar les actuacions que desenvolupen les ONG.

Alcaraz ha clausurat la jornada de responsabilitat social per a entitats socials ‘L’obtenció de recursos per al sosteniment de les de les ONG’, activitat organitzada per la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant en col·laboració amb la Fundació Caja Mediterráneo.

Alcaraz ha incidit en la seva intervenció en la importància de la sostenibilitat “a través d’una bona gestió dels recursos econòmics i humans i de l’impacte en el medi ambient”.

Al seu torn, el conseller ha posat en valor la transparència en la rendició de comptes, “responent davant donants, destinataris del projecte i, sobretot, davant la societat en el seu conjunt, que és en última instància la que sanciona la credibilitat de la organització “.

El conseller ha destacat el “marcat compromís social de les ONG i ha assenyalat que s’espera d’elles que actuïn” d’acord a uns principis ètics que es troben per sobre dels que la societat exigeix ​​a altres institucions o empreses, situant-se en el primer nivell de la responsabilitat social “.

Així mateix, ha afirmat que la Generalitat “s’ha compromès fermament amb la responsabilitat social introduint-la de manera transversal en les seves actuacions ordinàries i ajudant a les empreses i organitzacions de la Comunitat Valenciana a avançar en aquesta direcció”.

En aquest sentit, Alcaraz ha assegurat que la Comunitat Valenciana “és pionera en l’impuls de la Responsabilitat Social a nivell estatal i ha recordat la recent trobada de Càtedres de RS celebrat recentment a la Universitat d’Alacant, una àrea amb la qual estem fermament compromesos i seguirem desenvolupant gràcies a la futura llei que es troba en fase d’elaboració “.

Amb caràcter previ a la cloenda de la jornada el conseller ha fet una visita a les instal·lacions de la Fundació Caixa Mediterrani acompanyat del president d’aquesta entitat Luis Boyer, institució que el conseller ha qualificat com “una de les més prestigioses d’Alacant per les seves activitats culturals i solidàries “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: