La Comunitat Valenciana disposa de 87 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda

La Comunitat Valenciana disposa aquest estiu de 87 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda distribuïts a 46 municipis del litoral de la Comunitat Valenciana.

La directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert, ha destacat que la possibilitat d’aquesta àmplia oferta “és fruit de l’estreta col·laboració entre diferents administracions i organismes”, i ha assenyalat que per a l’adaptació i l’equipament dels punts de platges accessibles de la Comunitat “la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat aquest any 95.493 euros”.

Es tracta, ha explicat la directora general, d‟unes ajudes per a la millora de les condicions d‟accessibilitat al medi físic que la Conselleria convoca anualment en el marc de l‟atenció a persones amb diversitat funcional, promoció de l‟autonomia personal i de l‟accessibilitat.

El total de sol·licituds en aquesta matèria que s’han atès en aquest exercici ascendeix a 18, les quals corresponen a equipaments a platges accessibles.

Per províncies, 7 ajudes corresponen a punts de platges accessibles de la província de València, 5 als de Castelló i 6 a la província dAlacant.

Elena Albert ha assenyalat que les resolucions dʻaquestes sol·licituds “suposen la renovació i millora de lʻequipament en 18 punts de platja ja existents en anys anteriors”.

Les intervencions per dotar d’accessibilitat una platja consisteixen a proporcionar l’equipament necessari per facilitar la mobilitat i permetre una identificació clara dels elements, així com adequar les infraestructures perquè siguin accessibles a totes les persones.

87 punts de platges accessibles

Un total de 46 municipis de la Comunitat Valenciana disposen de punts de platges accessibles. Per províncies, actualment funcionen 27 punts de platja accessible a 15 municipis d’Alacant, 24 zones adaptades a 14 localitats de Castelló i 36 es troben a 17 poblacions de València.

El Pla de Platges Accessibles comprèn diversos serveis que abasten des de l’accés a la zona de platja (amb estacionaments reservats, rampes, passarel·les, senyalització), instal·lacions (zona d’ombra) i mobiliari que cobreixin les necessitats especials de les persones que hi acudeixin zones.

L’equipament especialitzat compta amb arnesos, grues de mobilització i cadires de dutxa, serveis adaptats i cadires i crosses amfíbies. La crossa amfíbia permet una autonomia absoluta a les persones amb mobilitat reduïda i la cadira amfíbia facilita l’accés a l’aigua.

Igualment, els punts de platges accessibles disposen de personal especialitzat que atén les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda durant el període de funcionament en l’horari establert a cada punt.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: