La Comissió de Protecció Civil homologa 55 plans d’emergències

El ple de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana ha homologat aquest dimarts 55 plans d’emergències dels quals 43 han estat elaborats gràcies a la línia de subvencions municipals llançada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a la contractació de personal tècnic i dotada amb 1,5 milions d?euros. D’aquests, 24 són plans territorials municipals (PTM) i 31 són plans d’actuació municipal (PAM).

Dins dels Plans d’Actuació Municipal, s’han homologat 15 Plans d’Actuació Municipal davant d’Incendis Forestals, 10 Plans d’Actuació Municipal davant d’Inundacions i 6 Plans d’Actuació Municipal enfront de Sismes. D’altra banda, també s’ha informat la Comissió dels Plans de Seguretat i Salvament de platges de Piles i Oriola perquè siguin inscrits al registre autonòmic de Plans d’Autoprotecció.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha ressaltat “la resposta positiva que aquesta línia d’ajudes ha tingut als ajuntaments i que s’ha traduït en un increment substancial de plans aprovats fins ara”, i ha anunciat que “aquest any seguirem treballant en aquest sentit amb una inversió de dos milions d’euros destinats a l’elaboració o revisió de plans d’emergència dels municipis de la Comunitat Valenciana”.

Entre els plans territorials aprovats avui hi ha els de Biar, Llíber, Pedreguer, Petrer, Sant Joan d’Alacant, Santa Pola, l’Alqueria d’Asnar, Benidoleg, Busot, el Camp de Mirra, Murla i Oriola, a la província d’Alacant; Zucaina, Forcall, Caudiel i Castell de Villamalefa, a Castelló; i Alfara del Patriarca, Benifaió, Almussafes, Benirredrà, Vinalesa, Montitxelvo, Rafelbunyol i Torrebaja, a la província de València.

A més, s’han homologat els plans d’actuació davant d’incendis forestals de Biar, Llíber, Pedreguer, Vila Joiosa, Murla, Busot, Benidoleig i el Camp de Mirra, a la província d’Alacant; Alcalà de Xivert, Castell de Villamalefa, Caudiel, Matet i Zucaina, a Castelló; i Alzira i Torrebaja, a la província de València.

També s’han homologat els plans d’actuació davant d’inundacions dels municipis de Benidorm, Oriola i Santa Pola, a Alacant; Castelló de la Plana i Benlloc, a la província de Castelló; i Alzira, Bellreguard, Caudete de las Fuentes, Rafelbunyol i Vinalesa, a València.

La Comissió ha homologat els plans dactuació municipal davant de sismes de lAlqueria dAsnar, Busot i Cocentaina, a la província dAlacant; i d’Almoines, Benicolet i Llanera de Ranes, a la província de València.

D’altra banda, la Comissió de Protecció Civil ha informat favorablement del Pla de Seguretat i Salvament a Platges del municipi de Piles i Oriola, que ja ha iniciat la inscripció al Registre de Plans d’Autoprotecció de la Comunitat Valenciana.

Comissió de rescat i evacuació d’animals

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) també ha explicat a la comissió de protecció civil dels avenços en el protocol per evacuar animals en situacions d’emergència. Una comissió d’experts ha mantingut reunions per elaborar un pla autonòmic d’evacuació d’animals, que inclourà mesures de prevenció de danys als animals, protocols d’evacuació per als diferents tipus (de companyia, granja, explotacions ramaderes, salvatges… ) així com els protocols post-emergència com ara el rescat, el trasllat, la recuperació d’animals ferits o l’eliminació de cadàvers.

El pla de treball aprovat preveu actuar de manera diferenciada en tres vessants, segons el maneig danimals domèstics, silvestres i explotacions agropecuàries. Per això, es comptarà amb el suport d’associacions d’animals de cada comarca i oenagés, a més del personal de benestar animal, amb l’objectiu d’elaborar un sistema àgil i dinàmic d’evacuació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: