La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Fundació Oceanogràfic promouen el turisme sostenible amb ‘El Projecte Xàbia’

La Ciutat de les Arts i les Ciències busca convertir-se en referent de la Comunitat Valenciana en turisme sostenible a través de continguts de divulgació científica en els àmbits ambiental i social i el desenvolupament d’accions en aquesta línia com és ‘El Projecte Xàbia’, iniciativa desenvolupada conjuntament amb la Fundació Oceanogràfic.

La Ciutat dels Arts i els Ciències destaca aquest projecte amb motiu del Dia Mundial de l’Turisme, que se celebra aquest dilluns i en què es realitzarà una encesa especial amb els colors de la Senyera. La il·luminació serà a partir de les 20 hores al Museu de les Ciències, l’Hemisfèric, el Palau de les Arts i l’Oceanogràfic.

‘El Projecte Xàbia’, que va començar l’any 2017, posa en valor la biodiversitat marina de litoral de la població alacantina i la seva integració amb la realitat econòmica, social i cultural del municipi. A partir del coneixement generat per dues campanyes científiques, es va avaluar l’estat de conservació de la biodiversitat i la seva interacció amb l’activitat socioeconòmica de la zona, transferint la informació generada a tots els actors implicats.

Rutes marineres de divulgació i projectes d’implicació escolar com el ‘Missatge en una ampolla’, murals amb missatges de conscienciació en llocs emblemàtics en col·laboració amb ‘Paradors’ i tallers participatius amb els diferents sectors socioeconòmics són algunes de les accions que s’han desenvolupat amb notable èxit i l’objectiu ha estat assentar les bases d’el desenvolupament sostenible del municipi, amb especial èmfasi a l’esmentat a l’activitat turística.

També s’ha presentat en diferents escenaris per promoure les bones pràctiques ambientals i protegir la praderia de posidònia de litoral de Xàbia. Després d’aquesta experiència prèvia, la ‘Fundació Oceanogràfic’ segueix promovent el turisme sostenible aquest cop a Cullera, amb la implicació de les administracions i els agents socials.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: