La Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee atorguen les beques a estudiants valencians

La Ciutat de les Arts i les Ciències i Berklee atorguen les beques als i les estudiants valencians per l’acord signat el 2020 en què, a més d’estar inclòs aquest programa de beques, es confirma el compromís de Berklee per potenciar el talent valencià, així com contribuir a la dinamització cultural i musical de la Ciutat dels Arts i els Ciències i la posada en marxa de projectes socials amb vinculació local.

En la signatura també es va formalitzar que la prestigiosa universitat nord-americana continués amb la seva activitat acadèmica a la ciutat de València durant al menys els propers vint anys.

Així, i com a conseqüència d’aquest conveni, Berklee ha assignat un total de 80.000 euros en beques per quatre estudiants valencians que cursaran, durant el proper any acadèmic, algun dels programes de màster que l’escola ofereix al seu campus de València. Els alumnes becats han estat admesos en els programes de Composició de bandes sonores per a pel·lícules, televisió i videojocs; Producció musical, tecnologia i innovació i Interpretació de músiques actuals i producció musical.

Des Berklee València, la directora executiva María M. Iturriaga ha assenyalat que “amb aquest programa de beques, Berklee constata la seva ferma aposta pel talent artístic i musical present a la Comunitat Valenciana, alhora que suposa també una manera de reconèixer l’excel·lent acollida que, des de fa gairebé una dècada, els valencians han mostrat a la nostra institució “.

“La comunió amb la ciutat, amb les seves institucions i amb les diferents entitats culturals és absoluta i aspirem que continuï així per molts més anys”, ha afegit.

Per la seva banda, el director general de la Ciutat dels Arts i els Ciències, Enrique Vidal ha destacat que “és un honor que València segueixi acollint l’única seu de la Berklee a Europa, una institució d’altíssim nivell, amb l’objectiu de donar-li consistència i que reflecteixi i recali a la societat valenciana, a el temps que ajudi a l’accés a tan important centre als estudiants valencians “.

Berklee destinarà fins a 80.000 euros anuals en beques, que seran accessibles per a aquells alumnes valencians admesos en qualsevol dels quatre programes màster que l’escola imparteix en el seu campus de València: producció musical, tecnologia i innovació; gestió de la indústria musical i de l’entreteniment; composició de música per a pel·lícules, televisió i videojocs; i interpretació de músiques actuals.

Les bases per a la propera convocatòria estaran disponibles a la web de Berklee València (consultar aquí) aquesta tardor.

El programa compta amb una comissió de seguiment en la qual, a més de Berklee, formen part de la mateixa representants de La Ciutat dels Arts i els Ciències i de la Fundació Palau dels Arts. L’assignació dels fons té en compte tant els mèrits artístics, acadèmics i professionals com els recursos econòmics dels candidats i candidates.

El campus de Berklee a València ha estat el primer campus fora dels Estats Units de Berklee College of Music i l’únic a Europa. En l’actualitat Berklee desenvolupa activitats de caràcter cultural, acadèmic i d’interès públic. Cada any passen per les seves aules al voltant de 350 estudiants de més de 40 nacionalitats que es desplacen a viure a la ciutat de València per completar la seva formació. En total són 40 els estudiants valencians que han passat pel campus de Berklee a València.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: