La Ciutat de les Arts i les Ciències escull els finalistes del concurs escolar ‘Acció pel Clima’

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha seleccionat 25 projectes de 13 centres escolars que presentaran les seves iniciatives per cuidar el medi ambient a la final de la segona edició del concurs escolar ‘Acció pel Clima’.

El certamen ha comptat amb la col·laboració de les empreses Global Omnium i Reciclamás, Planeta Hort, Kumòtica i Sonnedix que, a més d’aportar els premis, formen part del jurat a les diferents categories. Crear un hort escolar, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), com estalviar aigua o dissenyar un projecte STEM sostenible utilitzant disciplines com ara programació, electrònica, mecànica o robòtica són els quatre desafiaments mediambientals proposats.

La final del concurs tindrà lloc el divendres 25 de març al Museu de les Ciències. El Carrer Major del Museu acollirà aquest esdeveniment especial amb la presentació dels projectes realitzats pels i les estudiants per millorar el planeta, una de les activitats que s’emmarquen a ‘La Setmana del Planeta’, organitzada per la Ciutat de les Arts i les Ciències del 21 al 27 de març.

Nou taller ‘SOS Planeta’

El Museu de les Ciències acollirà diverses activitats de divulgació a partir del 21 de març, com a conferències, la presentació del nou taller ‘SOS Planeta’, la final d”Acció pel Clima’ i la participació de nou a la iniciativa internacional ‘La Hora del planeta’ amb l’apagada dels edificis des de les 20.30 hores fins a les 21.30 hores el dissabte 26 de març.

Els tallers de ‘La Ciència a Escena’ amplien la seva oferta amb ‘SOS Planeta’ dedicat al medi ambient. En aquest nou taller, que es posarà en marxa a partir del dissabte 26 de març per a públic general, es fan experiments amb diòxid de carboni per entendre les conseqüències de l’escalfament global, inclou reptes com ‘A la recerca de l’equilibri’, experiències al voltant de l’energia solar i planteja al públic com podrien ser els aerogeneradors del futur perquè dissenyin el propi prototip.

El 22 de març, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, s’ha organitzat la conferència ‘Protegir les terres seques per assolir els objectius de desenvolupament sostenible’ a càrrec de Fernando Maestre, Premi Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient 2020 i investigador del Institut Multidisciplinar per a l’Estudi del Medi ‘Ramón Margalef’ de la Universitat d’Alacant.

L’accés és lliure prèvia inscripció (consulteu aquí).

Dijous, 24 de març, a les 11 hores, el doctor en Biodiversitat de la Universitat de València Andreu Escrivá respondrà les preguntes d’estudiants de Secundària i Batxillerat, dins de la iniciativa ‘Pregunta-li a un científic’.

Els col·legis interessats a participar-hi poden enviar les seves preguntes al correu divulgació@cac.es, abans del 13 de març, amb les dades del centre i els noms dels alumnes que formulen les qüestions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: