La cita autonòmica de la informació juvenil InFòrum 2019 reuneix 150 professionals de joventut

Uns 150 professionals de Joventut han confirmat la seva participació els dies 6 i 7 de novembre a InFòrum 2019, organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a l’alberg juvenil IVAJ Argentina a Benicàssim, dedicat a la gestió, el disseny i la actualització dels centres juvenils.

Durant dues jornades, els i les professionals de Joventut treballaran sobre els recursos i serveis per a la gent jove, en desplegament de l’Estratègia Valenciana de Joventut (2019-2023)

“Que cada persona jove tingui un centre juvenil a prop, un espai de referència, amb bones condicions d’accessibilitat, que pugui atendre en primera instància qualsevol necessitat o inquietud que els afecti o interessi és un dels objectius de la EVJ i, per tant, és també el motor que desencadena una part essencial de la seva estructura bàsica “, ha indicat el director de l’IVAJ, Jesús Martí.

El director de l’IVAJ ha destacat que “en els centres juvenils es posen en marxa els processos que permeten dissenyar plans de joventut fortament arrelats i estructurats amb participació directa de les persones joves”

Programa d’InFòrum 2019

El dimecres 6 de novembre, el director general de l’Institut Valencià de la Joventut obrirà la trobada. A continuació s’iniciarà un seminari de diagnosi participativa conduït per Enrique Deltoro del Centre Jove de Manises per a l’elaboració del Mapa Valencià d’Establiments i Serveis, amb una aplicació informàtica elaborada per l’IVAJ.

A continuació, s’aborda la gestió dels centres de Joventut amb les intervencions de tècniques de joventut i representants de la Federació d’Entitats Juvenils la Descoordinadora de l’Espai Jove de l’ajuntament de Palau-solità i Plegamans, de la Federació de Cases de Joventut de la Comunitat Valenciana així com del Consell Valencià de la Joventut que abordarà els centres juvenils des del programa Erasmus +.

A la tarda, intervindran la responsable de Gestió de Centres Juvenils de la Junta d’Extremadura, Ana Belen Romero; responsables del projecte JOC de l’ajuntament de Xàtiva i la associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana. La primera jornada finalitza amb l’actuació teatral ‘La Ravalera’

Dijous, 7 de novembre, es treballarà l’esborrany de decret de centres juvenils i l’IVAJ presentarà els recursos d’informació juvenil: Eryica, M’importa, Cultura Jove i Corresponsals Juvenils.

El professional de joventut, educador social, professor de la Universitat de Barcelona i formador en treball amb joves Carles Vila pronunciarà la conferència final, ‘Apoderament dels joves, participació en la gestió dels espais de Joventut’.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: