La Càtedra Ciutat de Castelló avalua les activitats de 2021 i presenta les propostes per al pròxim any

La Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra Ciutat de Castelló s’ha reunit avui per a fer balanç i presentar la memòria de les activitats dutes a terme durant l’any 2021 i el programa d’activitats per a 2022.

En la reunió han participat, per part de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, l’alcaldessa Amparo Marco, i el director-assessor jurídic de Plans i Projectes, Enrique Esteban. Per part de l’UJI han estat presents, el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; el catedràtic i director de la Càtedra, Juan Ángel Lafuente; i Juan Salvador Pérez, del Servei de Comunicació i Publicacions.

Entre les activitats realitzades en 2021 cal destacar un nou «Cicle de Conferències Ciutat de Castelló» amb cinc ponències impartides per especialistes de reconegut prestigi acadèmic, científic i professional com són Miguel Sebastián, Luis Viceira, Michael Rahal, Margarita del Val i Nuria Oliver, aquesta última amb la col·laboració de la Fundació Premis Rei Jaume I.

A més a més, la Càtedra va organitzar diverses jornades en format de desdejunis de treball, una primera sobre envelliment actiu, en la qual diversos experts van abordar les claus i opcions del que es coneix com l’envelliment financerament actiu. Posteriorment, es va realitzar un cicle de tres jornades sobre empresa familiar, organitzades conjuntament amb la Fundació Universitat Jaume I-Empresa, dirigides a empreses amb una estructura familiar, l’objectiu de les quals es va centrar a analitzar les característiques i peculiaritats de les empreses familiars, oferir models de gestió propis i impulsar el seu desenvolupament i èxit.

La Càtedra Ciutat de Castelló també va col·laborar amb diversos projectes com el Hackathon Castellón; el workshop «Institutions and governance after the pandemic» organitzat per l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local; l’exposició «Un campus per a Castelló» de l’UJI; i el projecte UJI Motor Sport. Des de la Càtedra també s’ha participat en l’acord d’un Protocol General d’Actuació entre la Secretaria General d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l’UJI, en el marc del procés d’implementació de l’Agenda Urbana Española.

Respecte a les activitats previstes per a 2022 la comissió ha aprovat la realització de projectes i activitats en diversos àmbits. Durant l’any vinent es preveu continuar amb el «Cicle de Conferències Ciutat de Castelló», mantenir les col·laboracions realitzades en 2021 amb els projectes anteriorment esmentats, incloent-hi el conveni de col·laboració amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la col·laboració amb la Fundació Premis Rei Jaume I. A més a més, la Càtedra realitzarà una jornada sobre informació i xarxes socials.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: