El Consell destinarà 47,2 milions d’euros el 2022 a compensar el copagament sanitari en persones de col·lectius vulnerables

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat que el Govern valencià destinarà 47,2 milions d’euros en compensar el copagament de despeses relacionades amb la protecció de la salut a persones de diversos col·lectius vulnerables de la Comunitat Valenciana “que va imposar a 2012 el Govern d’Espanya”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior a la reunió del Ple en què s’han aprovat els decrets amb les bases reguladores i la convocatòria de subvencions directes per compensar les despeses farmacèutiques i ortoprotèsiques de determinats col·lectius.

La vicepresidenta ha assenyalat que, un any més, “com estem fent aquest govern any rere any des del 2016” s’aproven aquests ajuts per “recuperar i ampliar drets en matèria sanitària”.

Així mateix, ha incidit la voluntat del Consell de “continuar fent-ho mentre es mantingui aquest copagament injust, perquè la salut és un dret universal que no admet retallades i perquè apostem per la recuperació i ampliació de drets en matèria sanitària”.

En concret, aquesta mesura beneficia persones pensionistes; amb diversitat funcional; a nens, nenes i adolescents amb renda baixa o no registrats ni autoritzats a residir a Espanya; a persones en situació de desocupació ia les famílies monoparentals així com a beneficiaris i beneficiàries de la Renda Valenciana dInclusió.

“Aquestes ajudes -ha explicat- permeten garantir els tractaments mèdics, eliminant els obstacles econòmics que aquest copagament representa per a les persones més vulnerables”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha ressaltat que, gràcies a aquests ajuts, “s’ha comprovat una reducció en la taxa d’abandó de tractaments sanitaris a tots els col·lectius” així com del nombre de tractaments no iniciats.

Cal destacar que entre el gener i l’octubre del 2021, un total de 1.258.858 persones s’han beneficiat d’aquestes ajudes. Per col·lectius, el total de persones amb diversitat funcional que han rebut aquestes subvencions ascendeix a 111.181 persones, el nombre de pensionistes amb renda baixa ascendeix a 644.655, el grup de menors ascendeix a 247.940, el de desocupats a 254.941 i, finalment, el de famílies monoparentals a 141 persones.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: