La Casa Bardín torna a acollir els cicles musicals amb alumnes de Conservatori de música Òscar Esplà

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha reiniciat les activitats presencials a la Casa Bardín amb els cicles musicals organitzats al costat de l’Conservatori Òscar Esplà. La primera sessió tindrà lloc aquesta tarda amb una conferència emmarcada en el programa de Musicologia i demà començarà Música Jove amb un concert a les 19 hores.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha celebrat “que tornem a obrir les portes de l’Institut Juan Gil-Albert per donar-li projecció a la gran feina que s’està fent des dels conservatoris en nom de potenciar el talent dels nostres joves”.

Estudiants o exalumnes de l’conservatori exposaran troballes i conclusions en Musicologia, com a activitat afegida i millora de la seva formació acadèmica, a més de servir d’estímul en la seva projecció cultural. Sota el títol ‘L’Orfeó Alacant: primera etapa (1901-1918)’, Omayra Terol oferirà avui la primera xerrada de la programació a la qual seguirà ‘Música i màrqueting: la música en els anuncis de Coca Cola’, de María José Pérez Bé el 26 d’octubre; ‘Les Lamentacions de Jeremies a la catedral d’Oriola de compositor Matías Navarro’, d’Emilio Jiménez García el 23 de novembre, i ‘Els goigs a el Santíssim Crist de la Pau de Sant Joan d’Alacant’, de Beatriz Gascó Gómez, que tancarà el cicle el dia 14 de desembre.

Així mateix, a través del cicle Música Jove, la Casa Bardín es convertirà en escenari per donar protagonisme a la joventut en el camp de la música clàssica i oferir un espai interpretatiu en la primera fase de les seves carreres musicals. El Conservatori Superior realitza, sota la coordinació de professors de diferents departaments, la selecció d’alumnes que participen en cada sessió, dirigint els seus repertoris i convertint aquestes audicions en un complement pràctic a la seva formació i estudis.

El primer concert tindrà lloc demà dimarts amb peces de Joseph Haydn -Trío en Sol M nº39, Hob. XV: 25 “Gypsy” -, Phillipe Gaubert -3 Aquarelles-, José Raúl Llanes -Suite americana- i Beatriz Lockhart -Estampas criollas-. El 27 d’octubre tindrà lloc “Homenatge a Beethoven I”, el 27 de novembre “Homenatge a Beethoven II” i el 15 de desembre “Música de Cambra II”.

Totes les sessions tindran lloc a la Casa Bardín a les 19 hores i l’aforament serà limitat.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: