La campanya ‘Mar i Muntanya’ de la Diputació de Castelló ha descobert el patrimoni natural castellonenc a més de 4.100 estudiants

La Diputació de Castelló ha convertit durant aquest any a un total de 4.100 estudiants de la província en els millors ambaixadors del excels patrimoni natural castellonenc gràcies a la campanya de divulgació del territori provincial per a instituts ‘Castelló Mar i Muntanya’, ideada per Javier Moliner. En la seva tercera edició han estat un total de 61 instituts els que han participat en aquest programa que ha permès realitzar 45 excursions a l’interior i 16 a la costa castellonenca, amb l’esport com a fil conductor d’aquesta posada en valor del patrimoni natural de Castelló com el millor escenari per a la pràctica esportiva.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha posat en valor «l’excel·lent acollida que està tenint entre la comunitat educativa aquesta iniciativa provincial ideada per fer de l’entorn natural i paisatgístic de Castelló un entorn formatiu i esportiu envejable. El binomi costa-interior fa de la nostra terra un lloc únic que hem enaltir tots i el primer pas per fer-ho és conèixer-lo «.

Més de 3.000 escolars a les rutes de muntanya

En aquest sentit, Martínez ha destacat que «els innombrables recursos naturals que construeixen el nostre patrimoni natural s’ha convertit en els veritables protagonistes d’aquesta campanya provincial». No en va, han estat 3.400 els estudiants de secundària de fins a 45 instituts de Castelló els que han pogut «viure una experiència única envoltats de natura i de l’essència que converteix el nostre interior en un territori ple d’oportunitats i del qual sentir-nos molt orgullosos» .

Els pobles pels quals transcorren les rutes de l’apartat de ‘Muntanya’ són: Vistabella, Benafigos, Culla, Catí, Morella, Xodos, Alcalà de Xivert (Alcossebre), Santa Magdalena de Polpís, Vilafermosa, Castell de Cabres, Herbers, Aín, Alcúdia de Veo, Suera, Montant, Montanejos, Eslida, Chóvar, Alfondeguilla, Eslida, Fredes, Espadella, Benicàssim.

Les excursions marítimes reuneixen a 700 estudiants

Pel que fa a les excursions organitzades des de la Diputació per acostar la costa castellonenca als estudiants de l’interior de la província, en tot just tres mesos lectius -juny, setembre i octubre- han estat un total de 700 estudiants que s’han tirat a la Mediterrània per descobrir que «Castelló és una terra en la qual la muntanya es fon en pocs quilòmetres amb el mar per brindar-nos una infinitat d’oportunitats».

Cal recordar que les excursions marítimes es duen a terme en col·laboració amb els clubs nàutics de la província: Borriana, Castelló, Orpesa i Vinaròs.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: