Justícia completa amb una circular la normativa aplicable a les piscines recreatives

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de la secretària autonòmica de Seguretat i Emergències, ha traslladat als ajuntaments una circular en què es recorden els requisits que han de complir els o les titulars, públics i privats, de les piscines recreatives en el cas que decideixin obrir les seves instal·lacions.

La circular recorda que tant el Ministeri de Sanitat com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han traslladat ja als ajuntaments sengles documents de recomanacions i mesures que incideixen en els requisits d’higiene, desinfecció i control de l’aigua, així com en la reducció de l’aforament i la clausura dels elements prescindibles com fonts o tobogans.

Els requisits necessaris establerts per la circular insisteixen en el compliment d’un aforament màxim de l’30%, de l’obligació d’establir torns de bany i de realitzar desinfecció entre ells, així com realitzar venda electrònica i especificar a l’entrada el torn i hora corresponent.

A les instal·lacions petites serà el socorrista qui s’encarregui de l’atenció i control de banyistes, mentre que, en les grans, el responsable de les instal·lacions haurà de preveure personal de suport.

La circular recorda que, en el cas que en les pròpies instal·lacions hi hagi bars o cafeteries, a aquestes se’ls aplica la mateixa normativa que als locals d’hostaleria i restauració pel que fa a aforament i distància interpersonal.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: