José Martí reivindica el Pla Provincial de Transició Digital com “l’eina per a acabar amb les mancances de connectivitat i millorar els serveis en l’àmbit rural”

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha participat en la ponència ‘La solució és crear un territori rural intel·ligent’ que ha donat el periodista Manuel Campo Vidal en Noves Dependències on ha reivindicat el Pla Provincial de Transició Digital com “l’eina per a acabar amb les mancances de connectivitat amb la finalitat de millorar la productivitat, l’automatització i la telegestió d’activitats i serveis en l’àmbit rural”.

“La proposta de la Diputació de Castelló té com a objectiu crear un territori intel·ligent on aplicar nous avanços tecnològics”, ha assenyalat el president qui ha afegit que, per a això, s’està treballant en tres àrees principals: les comunicacions, les smartVillage i la dinamització de l’entorn socioeconòmic.

Respecte a les comunicacions, Martí ha apuntat que el Pla Provincial de Transició Digital inclou el desenvolupament d’un mapa de mancances en matèria de connectivitat, amb la finalitat d’estendre la banda ampla de molt alta velocitat a tot el territori i avançar la cobertura de 5G en cada municipi. “D’aquesta manera ajudarem a impulsar una cohesió territorial que permeta la creació d’oportunitats, de generació d’ocupació i d’activitat econòmica. En definitiva, una transformació digital que ajude a fixar població en el territori rural, i frenar la despoblació”, ha assenyalat Martí.

Martí també ha fet referència a l’acció SmartVillage Dipcas que té com a objectiu implicar les entitats locals en l’ús i promoció de projectes smart en els seus territoris. Referent a això, Martí ha assenyalat que el foment de noves propostes tecnològiques és “fonamental” per a la millora del medi rural i l’optimització de la gestió de les infraestructures i els serveis.

Finalment, el president ha ressaltat el programa de dinamització inclòs en el Pla Provincial de Transició Digital i que conté plans de formació, promoció i difusió de les accions tecnològiques.

Territori inteligent

Per part seua, el periodista Manuel Campo Vidal ha assenyalat que “la clau per a recuperar l’Espanya despoblada és construir un territori rural intel·ligent. Això es fa amb connectivitat (internet), amb sostenibilitat (comunitats energètiques per exemple) i afavorint als emprenedors”. A més, ha afegit que, per a això, “cal crear aliances sòlides entre les administracions públiques, iniciativa privada i mitjans de comunicació”.

La conferència forma part del curs de formació que, en col·laboració amb el centre Next Educació (Centre Adscrit Universitari), ha impulsat la Diputació de Castelló sobre estratègies contra la despoblació i que va dirigit al personal de les administracions locals i provincials (funcionariat, càrrecs electes, gerents, personal dels grups d’acció local, emprenedors i personal tècnic).

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: