José Martí: “El benestar de les famílies inspira tota l’acció de govern de la Diputació de Castelló, des de les tasques de salvament dels Bombers a l’increment del 25% del pressupost”

El president de la Diputació, José Martí, ha explicat hui que el benestar de les famílies inspira permanentment l’acció de govern de la Diputació de Castelló. Així ho ha expressat en la seua intervenció en la cimera municipal ‘Aliança Valenciana contra la Inflació’ celebrada en el Museu Príncep Felip de València, que organitza la Generalitat Valenciana i compta amb la participació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i els agents socials.

Ha sigut en la taula titulada ‘Accions dels municipis i les diputacions en ajudes a les famílies’, moderada per la secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra la Despoblació, Elena Cebrián, en la qual també han pres part els presidents de la diputacions de València i Alacant, l’alcalde de Betxí i les alcaldesses d’Algemesí i Almoradí.

Martí ha assenyalat que «tot el que fem té a veure amb la qualitat de vida de les nostres famílies, sense anar més lluny, les innombrables actuacions dutes a terme en tota la província durant el cap de setmana per Bombers Diputació Castelló per a pal·liar els efectes de les pluges ocasionades per la DANA i salvaguardar la integritat de les persones que van quedar atrapades en els seus vehicles enmig de l’aiguat».

També guarda relació amb el benestar de les famílies la reunió que el mateix president celebrarà aquesta vesprada amb les alcaldesses i els alcaldes del clúster ceràmic «a fi de coordinar accions reivindicatives de conscienciació i explicació de la greu situació per la qual travessa el sector, perquè les administracions competents adopten ajudes i mesures que permeten salvar a un sector que dona treball de manera directa, indirecta o induïda a 73.000 persones».

Diu Martí que «el que fem és implicar-nos en un problema sobrevingut en el qual no tenim competències però que, òbviament, ens concerneix».

Augmentar un 25% el pressupost

El president ha recordat que en el seu dia a dia la institució vela permanentment pel benestar de totes les famílies, tant de la costa com de l’interior. I ho fa «amb un potent esforç inversor que enguany ens porta a destinar 66 milions d’euros entre transferències de recursos als ajuntaments i actuacions concretes en els municipis, enfront dels 18 milions de 2019, la qual cosa suposa multiplicar per la quantitat inicial per 3,6». És important destacar que en comparació amb 2019 el pressupost global de la Diputació de Castelló ha experimentat un increment del 25%.

Assenyala Martí que «és una cosa que fem governant per a tots però posant el focus d’una manera molt especial en els xicotets pobles d’interior, en els quals els nostres recursos ajuden a finançar serveis que són vitals per al desenvolupament del dia a dia de les famílies». Es refereix a les unitats de conciliació familiar, que enguany atenen 250 xiquetes i xiquets d’entre dos i tres anys en pobles de menys de 1.000 habitants que no tenen guarderies o escoles infantils; a les 51 escoles matineres existents en localitats de menys de 10.000 habitants, a les quals acudeixen 2.300 xiquetes i xiquets; als 97 Serveis de Promoció de l’Autonomia Personal (l’evolució de les antigues unitats de respir), i el finançament dels equips base de serveis socials als pobles de menys de 10.000 habitants.

El president ha insistit que «tot el que duu a terme la Diputació es fa pensant en les famílies, des del Pla Director de l’Aigua a la millora de les carreteres o el desenvolupament de la plataforma SmartVillage per a la millora de la gestió de serveis públics com a llum o l’aigua».

Gran Aliança Valenciana

En el marc de la ‘Aliança Valenciana contra la Inflació’, Martí ha proposat una gran aliança per la solidaritat de la societat valenciana, referida tant a persones com territoris, en la qual «els qui més tinguen siguen més solidaris amb els quals menes tenen».

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: