Colomer reitera l’aposta de Turisme per impulsar la gastronomia com a producte turístic a través de la marca L’Exquisit Mediterrani

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit a l’acte inaugural de Mediterrãnea Gastrõnoma 2022, la fira gastronòmica de la Mediterrània que reuneix més de 250 expositors i de 200 ponents destacats de l’àmbit gastronòmic.

En aquest certamen, en què col·labora Turisme Comunitat Valenciana, Colomer ha destacat que “la gastronomia és un element d´inspiració i de motivació del viatge turístic”. Per això, ha reiterat l’aposta per l’impuls de la gastronomia com a producte turístic a través de la marca gastroturística L’Exquisit Mediterrani.

Colomer ha explicat que l’estratègia a través de L’Exquisit Mediterrani inclou “atrapar els valors de la cuina mitjançant formació, màrqueting i promoció”. “Som una destinació gastronòmica i així ho constaten les estadístiques”.

Francesc Colomer també ha volgut ressaltar la importància d’aquesta fira per entendre el “gran ecosistema de la gastronomia, l’hostaleria i de tota la cadena de valor”, a la qual ha assenyalat com a “gran homenatge als professionals de l’hostaleria que han resistit , han lluitat i han remuntat”.

La marca gastroturística impulsada per Turisme L´Exquisit Mediterrani protagonitza l´escenari principal de Mediterrãnea Gastrõnoma 2022, des d´on s´han programat diferents activitats.

D’aquesta manera, Turisme ha programat les principals activitats gastronòmiques del certamen a la Cuina Central, un espai de més de 600 metres quadrats dedicat a la Xarxa Gastronòmica de la Comunitat de què ja formen part més de 100 entitats adherides, entre els quals es troben prop de 70 destinacions turístiques.

Turisme col·labora amb ‘Mediterrãnea Gastrõnoma 2022’ a través d’una subvenció directa a la Fira Internacional de València per un import de 145.000 euros, per donar suport a la promoció del producte turístic gastronòmic, a més de la promoció del producte MICE, actiu i esportiu de la Comunitat Valenciana durant aquest any.

Menús L’Exquisit Mediterrani

El titular de Turisme ha presentat també les ‘Jornades de Menús L’Exquisit Mediterrani’ a la Cuina Central, a Fira València, i ha assenyalat que “amb aquestes jornades pretenem posicionar la gastronomia com un eix central de la proposta turística de la Comunitat Valenciana ”.

Les jornades se celebren fins al proper 27 de novembre i, en aquesta primera edició, s’hi han sumat prop d’un centenar de restaurants de tota la Comunitat.

Es tracta d’una campanya que té per objectiu posar en valor la proposta gastronòmica dels restaurants adherits a la xarxa L’Exquisit Mediterrani i l’excel·lència dels establiments turístics de restauració, a més de fomentar i promocionar el producte de temporada.

La campanya s’emmarca en les accions de col·laboració a través del conveni de Turisme CV i Conhostur, i compta amb la seva pàgina web http://www.jornadaslexquisit.es, des d’on es promocionen totes les propostes de menús.

Solets Comunitat Valenciana

D’altra banda, Colomer assisteix aquest dilluns a la tarda a ‘Mediterrãnea Gastrõnoma’, on està previst el lliurament de ‘Soletes Comunitat Valenciana’ de la mà de Guia Repsol i de Turisme Comunitat Valenciana.

Per primera vegada, la Comunitat Valenciana ha acollit aquest lliurament de guardons i s’ha escollit Mediterrània Gastrònoma, la fira més important del sector a la Mediterrània, com l’escenari adequat per homenatjar els Solets valencians de l’edició 2022.

El secretari autonòmic de Turisme lliurarà els guardons juntament amb la directora de Guia Repsol, Maria Ritter, i el director de Mediterrània Gastrònoma, Alejandro Roda.

Els Soletes són aquells “llocs desitjables i assequibles” que engloben cafeteries, bars, restaurants, gelateries, llocs de menjar ràpid, barres de mercat, terrasses amb vistes, vinoteques o sidreries.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: