José María Ángel anima els municipis alacantins a continuar elaborant els plans d’emergència amb les ajudes d’Interior

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha animat els municipis alacantins a continuar elaborant els plans d’emergència i sol·licitin la línia de subvencions impulsada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, que aquest any ha augmentat fins als 2 milions d’euros, per ajudar-los a elaborar-los i així “oferir una resposta ràpida i eficaç davant de qualsevol risc”.

José María Ángel ha presentat a Alcoi la convocatòria d’ajudes del 2022 perquè ajuntaments i mancomunitats puguin contractar personal tècnic especialitzat que elabori els seus plans d’emergències o actualitzi els que tenen en vigor. A la primera edició d’aquesta convocatòria corresponent a l’any passat van ser 106 els plans d’emergències davant de riscos naturals redactats a tota la província.

Ángel ha destacat “l’aposta per part de la Generalitat en l’acompanyament i l’ajuda oferta als municipis alacantins per a una millor protecció davant de possibles situacions d’emergències”, i ha afegit que “aquest impuls es tradueix clarament en un augment en mig milió de euros en aquesta segona edició de les ajudes per a la redacció de plans”.

Els consistoris que estiguin interessats a acollir-se a aquesta línia dajuts tenen fins al 25 de maig per presentar les seves sol·licituds, amb un màxim de 9.000 euros per municipi. El secretari autonòmic confia que “se superi la xifra d’entitats sol·licitants de l’any passat”. Concretament, la majoria de plans redactats a la província d’Alacant (46), van correspondre a Plans Territorials Municipals (PTM), que són els que permeten identificar tots els riscos a què s’exposa un municipi, així com els recursos de què disposa i els necessaris per fer-hi front.

A més, es van elaborar altres plans d’actuació davant de riscos específics com incendis forestals (26), sísmics (24) i inundacions (10).

Finalment, Ángel ha afirmat que “el nostre objectiu és que tots els municipis alacantins disposin dels plans territorials d’actuació i siguem una autonomia referent a la protecció a la ciutadania i la salvaguarda de béns naturals i materials”.

En aquest sentit, el secretari autonòmic també ha recordat i ha animat que s’adhereixin a la línia d’ajudes els 31 municipis de la província que encara no tenen elaborat el pla d’actuació municipal davant d’incendis, encara que estan obligats; 40 pendents del pla d’actuació municipal davant d’inundacions i 108 pendents del pla d’actuació municipal davant del risc sísmic.

A tota la Comunitat Valenciana s’han elaborat 365 plans en 233 municipis gràcies a la partida econòmica del 2021. D’aquests, 275 van ser de nova creació i 90 revisions o actualitzacions més.

Font: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: