Castelló comparteix a Europa les accions per a fomentar l’ocupació entre la població juvenil

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Joventut, Jorge Ribes, han compartit hui a Brussel·les amb responsables europeus en matèria d’ocupació juvenil, les polítiques municipals dirigides a generar noves oportunitats per als i les joves de Castelló i a fomentar l’ocupació entre la població jove. Així, han posat sobre la taula les accions que de manera transversal s’estan impulsant des del govern municipal amb aquests objectius, en dues reunions amb el responsable de polítiques d’ocupació juvenil de la Direcció General d’Ocupació Juvenil, Serveis Socials i Inclusió de la Comissió Europea, Pablo Cornide; i amb l’eurodiputada Alicia Homs, titular de la Comissió d’Ocupació del Parlament Europeu.

“Des de l’Ajuntament de Castelló impulsem polítiques dirigides a millorar les possibilitats i les condicions d’accés al mercat laboral dels i les joves de Castelló. En aquest sentit, promovem accions en matèria de formació, ocupació, mobilitat, comerç, seguretat, cooperació o modernització, entre altres, que contribueixen a millorar l’ocupabilitat de la població juvenil i a generar noves oportunitats”, ha explicat l’alcaldessa.

Així mateix, Marco ha destacat que aquestes reunions han servit per a interessar-se de primera mà per les línies de treball i el finançament europeu de programes destinats a l’ocupació juvenil. I s’emmarquen en l’Any Europeu de la Joventut, que posa el focus sobre la importància de la joventut europea per a construir un futur millor: més ecològic, més inclusiu i digital. Un any durant què serà veu i protagonisme singular a la joventut.

“Des de la Regidoria de Joventut treballem de manera transversal amb altres àrees de l’Ajuntament per a afavorir la formació i la inserció laboral dels més joves, i aquest treball és el que hem traslladat hui als representants europeus en matèria d’ocupació juvenil”, ha apuntat Ribes. Entre altres accions municipals, durant les reunions de hui s’han destacat projectes com l’Escola de Segona Oportunitat, que ofereix opcions de formació per a l’ocupació i el retorn educatiu; el II Pla Municipal de Joventut, que inclourà un estudi sociològic i les accions per a cobrir les necessitats i demandes dels i les joves; concursos, tallers i altres activitats de formació.

En matèria d’Ocupació, s’han posat en valor programes de contractació com el Empuju, T’avalem, Et Formem o Eplaya, a més dels premis de reconeixement al talent que s’impulsen a través d’un conveni entre l’Ajuntament i la Universitat Jaume I (UJI). Quant a Mobilitat, s’han ressaltat accions de promoció de la mobilitat sostenible i respectuosa, el Bo Jove, les ajudes al transport públic per a universitaris amb baixos recursos econòmics i l’ampliació de 26 a 32 anys per a accedir al Bo Jove que recull el nou reglament de transport públic.

Respecte a Seguretat, destaca el comunicajove!, una iniciativa pionera per a acostar la Policia Local de Castelló als més joves i que s’ha convertit en una eina per a previndre i actuar a temps davant situacions com les d’assetjament escolar, familiar o qualsevol tipus de violència. En Cooperació, han valorat projectes com Teixint aliances entre les associacions, els tallers i activitats de sensibilització sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la campanya Pobresa Zero o la jornada d’intercanvi de bones pràctiques del Màster de Cooperació al Desenvolupament i Experiència. I en Modernització, iniciatives com el concurs escolar pel dia d’internet o les xarrades en centres escolars sobre ciberseguretat.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: