Jordi Jauset incideix en els beneficis de l’educació musical a la inauguració del Màster en Didàctica de la Música de l’UJI

Informació i Foto: http://www.uji.es

El Màster en Didàctica de la Música de la Universitat Jaume I va inaugurar el passat 7 de novembre la seva tercera edició en un acte que va comptar amb la presència del director de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), Manel Garcia Company, i la directora del màster, Amparo Porta.

Jordi Jauset, professor de Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i especialista en la temàtica música i cervell, va oferir la conferència inaugural en què va posar en relleu la importància de l’educació musical en tots els àmbits i nivells educatius, qualificant-la de «eina fonamental» pels seus beneficis.

En la seva intervenció, va mostrar investigacions i experiències d’innovació que situen la música com un element d’extraordinària rellevància en la resolució de problemes i la seva detecció en l’àmbit educatiu. També va analitzar el comportament del cervell com a resposta a l’estímul musical, mostrant les capacitats que es poden adquirir mitjançant la música, i les habilitats que els músics, estudiants de música, persones que practiquen la música o que l’escolten poden aconseguir i com poden revertir positivament en la seva vida personal i professional.

En la inauguració, el director de l’ISEACV, va felicitar l’UJI per la seva tasca i qualitat en el contingut d’aquest màster i va instar l’alumnat a fer de la investigació una part fonamental de la seva tasca docent. També va posar en valor les pràctiques i la necessària gestió i coordinació entre els diferents conservatoris professionals, però també pel que fa a les assignatures optatives.

Per la seva banda, la directora del màster va destacar al professorat col·laborador, de caire internacional, i l’especial interès que té per als docents de música. En aquest sentit, ha assenyalat que s’han cobert la totalitat de les places i va incidir en la importància de continuar amb aquesta necessitat social i educativa, tan demandada, com és la didàctica i la investigació al voltant de l’educació musical.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: