Joan Ribó ha rebut hui a l’Ajuntament nombroses propostes i aportacions de veïns i veïnes de València, en el marc de les trobades amb la ciutadania

En el marc de les trobades amb la ciutadania i entitats, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut este matí a l’Ajuntament un grup de veïnes i veïns de la ciutat, residents en diferents punts urbans, que han acudit al Consistori a títol particular per a plantejar qüestions, propostes i suggeriments de diferent caràcter sobre els seus respectius barris. Ribó ha assenyalat la importància que “els representants polítics mantinguen obertes vies de diàleg directe amb la ciutadania” i la necessitat de “promoure la transparència i la participació en la gestió municipal”.
 

La trobada de l’alcalde amb este grup de ciutadans i ciutadanes respon a la voluntat de mantindre un contacte estret amb les persones residents a la ciutat per tal de conéixer de primera mà les seues inquietuds, queixes, plantejaments i propostes, des de la premissa que el diàleg i la democràcia participativa són la base de la gestió del govern, tal com ha explicat Joan Ribó. D’esta manera, l’agenda de l’alcalde d’este dimecres s’ha reservat per a este grup de ciutadans i ciutadanes, que havien sol·licitat cadascun ser rebuts pel primer edil per a exposar-li de manera directa les qüestions referides als seus respectius barris, així com propostes per a la ciutat en conjunt.

Entre les persones que han tingut ocasió de trobar-se amb l’alcalde, algunes han plantejat temes relacionats amb la vida en els barris i han plantejat propostes de millora: dos residents al barri del Grau, que han assenyalat qüestions referides al manteniment en la zona, així com una persona de Patraix, amb propostes de desenvolupament per al seu barri. També ha acudit un veí de Ciutat Vella, i una estudiant de música resident a l’entorn de l’avinguda de Blasco Ibáñez. I ha participat igualment en les trobades una persona resident en un dels Pobles de València, concretament a la Punta.

A més dels assumptes directament relacionats amb els barris i pobles, les persones que s’han reunit amb Joan Ribó han assenyalat també altres assumptes variats d’interés, com ara propostes per al desenvolupament i l’impuls a l’activitat científica a València, la situació i perspectives de les persones dedicades al món de la música a la ciutat, o l’aplicació pràctica de diferents projectes de sostenibilitat. Finalment, ha acudit a la trobada una persona amb un 75% de minusvalidesa, que ha subratllat les millores en accessibilitat a la ciutat i la sensibilitat cap a este col·lectiu.

Parla amb Joan Ribó

Esta iniciativa, sorgida de les comunicacions a través de les xarxes socials de l’alcalde, ve a complementar l’activitat de la unitat municipal “ParlaambJoanRibó” que, en els últims anys, ha gestionat més de 13.000 consultes de diferents entitats ciutadanes. Com és conegut, esta unitat es va crear al juliol de 2015 amb l’objectiu d’establir vies directes de comunicació entre l’alcalde i la ciutadania de València.

La majoria de les comunicacions que es canalitzen a través d’esta unitat són peticions i queixes, encara que també s’han registrat felicitacions, i sol·licituds per a mantindre una trobada amb l’alcalde. La major part es presenten a través del formulari disponible en la pàgina web municipal i per mitjà del correu electrònic parlaambjoanribo@valencia.es, encara que també s’utilitzen altres canals com el registre d’entrada, el correu ordinari o el telèfon. L’any 2020, amb 4.214 comunicacions, és el període que més peticions ha registrat fins el moment.

L’alcalde, Joan Ribó, ha assenyalat que la finalitat és “acostar el govern local als veïns i veïnes de la ciutat. La nostra obligació és treballar per a millorar la vida de les persones i per això és imprescindible escoltar i dialogar”.

Les peticions que es plantegen a l’alcalde són de temàtiques molt diverses relacionades amb la millora dels barris i Pobles de València, des de parcs i jardins, neteja, seguretat, urbanisme, habitatge, mobilitat, contaminació acústica o educació.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: