J.J Zaplana: “Menys personal i menys pressupost és la mostra que la sanitat no és una prioritat per a Puig”

El portaveu de sanitat del GPP, José Juan Zaplana, ha lamentat que “el Consell de Puig no escolti els professionals sanitaris i els ciutadans davant del caos a la sanitat”.

Davant les declaracions de la portaveu del PSPV i exconsellera de Sanitat, Ana Barceló, el diputat popular ha assegurat “que per moltes vegades que repeteixin una mentida no es converteix en veritat”.

Zaplana ha afirmat que “les retallades i la manca de personal per fer front al període estival és una de les queixes més importants que fa el sector sanitari. Aquest Consell ha donat lʻesquena a la sanitat pública valenciana. No és entre les seves prioritats”.

El portaveu de sanitat del GPP ha assegurat que l’atenció primària està desbordada amb limitació d’horaris als centres de salut i manca de personal. S’estan desmantellant, tancant unitats i les llistes d’espera cada dia estan més disparades.

Així, Zaplana ha recordat a Puig que “si el seu model de bona gestió sanitària és que el temps per a una primera cita per a l’especialista ha augmentat en vint punts respecte al 2019 i una pèssima gestió on hospitals com el de Torrevella, Vinaròs o Alcoi estan en situació de col·lapse sanitari”.

El diputat popular ha recordat al PSPV que “el pes específic de Sanitat al pressupost ha baixat quatre punts des que governa Puig, passant del 32% el 2015 al 28% el 2022”.

“El que és una vergonya és que ara Barceló intenti donar lliçons quan és una exconsellera condemnada 4 vegades per desprotegir sanitaris, per incomplir preceptes constitucionals com el dret a la igualtat, salut i vida. Barceló ha humiliat els professionals anteposant la seva ideologia a la salut ia la vida dels pacients”, ha afirmat.

Finalment, Zaplana ha afirmat que “Barceló s’hauria d’amagar sota el seu escó pel dany que ha fet als valencians i als nostres grans professionals del sector sanitari”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: