Investigadors de la UA organitzen una sortida de snorkel al Cap de l’Horta

Avui dissabte 21 de maig del 2022, investigadors del grup de Bioplastic Lab, pertanyents al Departament d’Ecologia ia l’Institut Multidisciplinar per a l’Estudi del Medi de la Universitat d’Alacant, organitzen una sortida de snorkel al Cap de l’Horta. L’acció, que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, forma part del projecte EXTREME-REEF. Investigació per a l’adaptació: Coneixent els efectes dels esdeveniments de climatologia extrema als esculls costaners” i el Dia Marítim Europeu.

Durant els dos anys del projecte EXTREME-REEF, que finalitza aquest mes de juny, l’equip de recerca ha divulgat sobre el canvi climàtic aplicant diferents formes de ciència ciutadana com ara xerrades i sortides de conscienciació. Aquesta vegada organitzen una segona jornada a través del grup de voluntariat ambiental de la Universitat d’Alacant que coordina el Vicerectorat de Responsabilitat Social.

Recull de dades

Durant el matí de dissabte al Cap de l’Horta, els participants recopilaran informació sobre possibles espècies invasores i altres efectes del canvi climàtic, recolzat amb una xerrada prèvia per contextualitzar aquestes temàtiques. Les dades recopilades pujaran de forma altruista a la xarxa de col·laboració marina Observadors del Mar, on experts de diferents centres de recerca nacionals i internacionals corroboraran la seva veracitat i les utilitzaran per a investigacions científiques relacionades.

A més, aquest voluntariat està inscrit com una de les activitats locals emmarcades a les jornades europees del Dia Marítim Europeu (“European Maritime Day In My Country”), que tindran lloc des d’abril fins a octubre de 2022, i en què participen 28 països. La Comissió Europea sobre Afers Marítims i Pesca organitza aquesta compilació d’activitats des del 2018, incloent-hi activitats de conscienciació i activisme oceànic.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: