Ingredients per a una societat inclusiva al Calendari Solidari 2023 de Síndrome de Down Castelló.

Les cuines del Centre Ocupacional de Síndrome de Down Castelló han estat l’escenari on s’ha presentat el tradicional Calendari Solidari de Síndrome de Down Castelló.
Un calendari el d’aquest any 2023 molt especial, ja que a les seves 12 fotos es recullen els principals ingredients per “cuinar” la recepta per aconseguir una societat inclusiva.
“Solidaritat, companyonia, capacitats, il·lusió, són algun d’aquests 12 ingredients que, barrejats de forma magistral, ens donen com a resultat una societat més inclusiva en què tots i totes puguem tenir el nostre espai, i puguem gaudir dels nostres drets alhora que complim amb les nostres obligacions” ha explicat Carolina Ballester, presidenta de la Fundació Síndrome de Down.
A cadascuna de les fotografies que apareixen al calendari realitzades per Maria Alarcó, fotògrafa de l’estudi Moments d’una Vida, apareixen persones usuàries de l’entitat fent activitats quotidianes que ens evoquen aquests ingredients que són els valors que ens mouen el dia a dia .

En paraules d’Alarco, “les fotografies mostren i inspiren tot allò que vaig descobrir durant el procés de capturar-les: alegria, curiositat, ganes de descobrir i aprendre…sobretot, retraten unes persones autènticament precioses amb moltes ganes de menjar-se el món. Us convido a conèixer-les!” ha explicat la fotògrafa.

La presentació realitzada al Centre Ocupacional ha estat a càrrec de les persones usuàries del Centre, acompanyades per part de l’alumnat del curs d’operacions bàsiques de càtering, restauració i bar que han realitzat en col·laboració amb el Centre de Desenvolupament Turístic (CDT) de Castelló , que han
mostrant el calendari i explicant cada fotografia l’ingredient que representa.

Amb molta il·lusió s’ha presentat el Calendari que és el resultat de mesos de treball i que finalment ha aconseguit que a través de les seves fotos cuidades transmeti un missatge a favor de la inclusió com a camí per assolir la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual .

El Calendari es podrà adquirir a partir d’avui amb un donatiu de 5€, a les oficines de la Fundació a l’Avinguda Alcora ia establiments col·laboradors que s’aniran unint els propers dies.

Tal com explica Alberto Mateu, president de l’Associació Síndrome de Down Castellón “el Calendari és un dels projectes més importants per a la nostra entitat ja que gràcies al fet que són moltes les persones que col·laboren tenint un a casa seva, podem aconseguir fons per continuar millorant els serveis psicoeducatius que duem a terme i dels quals se’n beneficien més de 300 persones usuàries i les seves famílies que formen part de Síndrome de Down Castelló”.

El Calendari Solidari 2023 compta amb la col·laboració del Grup Aladia, Grespanía, Baldocer. Pamesa, Togama, La Plana Granados Monlleo, Elit Ciments, Hambuy i Suavina Calduch que col·laboren amb l’adquisició del calendari regalant-lo als seus treballadors i treballadores a les properes festes nadalenques.

Informació i Foto: Comunicació Sindrome de Down Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: