Més notícies

Informació dels assumptes tractats en el Consell de Govern de l’UJI

El catedràtic Vicent Salvador oferirà la lliçó inaugural del curs 2020-2021
La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha informat al Consell de Govern que l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020/21 tindrà lloc el divendres 25 de setembre i que la lliçó inaugural anirà a càrrec de Vicent Salvador Liern, catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat Jaume I des de 1997. Vicent Salvador ha estat padrí de dos Honoris Causa a l’UJI, Enric Valor i Sebastià Serrano, i durant anys ha col·laborat com a avaluador per a agències com ara l’AQU, ANEP i AQUIB. A més a més, ha estat investigador o IP en diferents projectes d’I+D, ha impartit conferències en diverses universitats espanyoles i estrangeres, ha dirigit 25 tesis doctorals, i se li han reconegut 6 trams de sexennis per la CNEAI.

Alcon informa al Consell de Govern de les d’accions realitzades o previstes en relació amb la Covid-19
La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha informat de les accions de suport desenvolupades en relació a la Covid-19, entre les quals es troba l’atenció de 183 sol·licituts de préstec d’ordinadors, routers i targetes 4G entre l’estudiantat. També, gràcies a les campanyes des de la Conselleria d’Universitats i del Banco de Santander-CRUE, s’han cedit a la comunitat universitària UJI 50 ordinadors, prop de 200 targetes 4G, i 100 routers. A més, gràcies al Fons COVID-19 del Banco de Santander, s’han atorgat 5 beques Doctorat i 33 beques Grau i Màster per a comprar ordinadors, i 20 beques per comprar accessoris (webcams, routers, etc).

Així mateix, Alcón ha informat que davant la situació d’emergència des del Consell de Direcció es va decidir intensificar i centrar tota l’oferta de cursos de formació del PDI en temes digitals. Entre d’altres s’han desenvolupat els següents cursos: Creació de qüestionaris en línia (210 participants) i  Disseny d’assignatures en línia (250 participants),i està prevista la realització d’altres nous sobre Creació de vídeos i material audiovisual, Models alternatius d’avaluació de l’estudiantat, i Estratègies i recursos per al blended learning.

Respecte a l’àmbit de la recerca, Alcón ha informat que la Conselleria d’Innovació ha concedit una subvenció de 1’4 milions d’euros per a l’UJI per a l’adquisició d’equipament científic. Amb aquests equipaments es reforçaran les línies de recerca i serveis tecnològics de dos dels instituts d’investigació de l’UJI: l’Institut de Plaguicides i Aigües (IUPA) i l’Institut de Materials Avançats (INAM).

A l’àmbit de la docència, la rectora ha destacat l’esforç per activar programes propis de màster (ja que no és possible impulsar noves propostes de grau), per tal d’afavorir la transversalitat de l’oferta, com és el Doble Màster simultani en Professorat d’Educació Secundària i Batxillerat, i Màster en Matemàtica Computacional. També ha destacat la campanya específica en les xarxes per ficar en valor els valors diferencials de l’UJI en estos moments.

Finalment, la rectora ha agraït a la comunitat universitària tot l’esforç que s’està realitzant, i ha apel·lat a la responsabilitat individual i col·lectiva per a afrontar el proper curs.

El Consell de Govern aprova el Pla de retorn a l’activitat presencial a la Universitat Jaume I després de l’estat d’alarma per l’alerta sanitària generada per la COVID-19

El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat el Pla de retorn a l’activitat presencial a la Universitat després de l’estat d’alarma per l’alerta sanitària generada per la COVID-19.

L’objectiu d’aquest pla és la previsió del retorn a l’activitat presencial garantint les condicions de seguretat i salut de les persones i establir un marc prescriptiu per a la prevenció i reducció de riscos, així com oferir informació a tots els membres de la comunitat universitària perquè adopten bones pràctiques en l’acompliment de la seua activitat.

El Pla pretén també protegir el personal especialment sensible, facilitar la conciliació de la vida personal, laboral i familiar; facilitar la combinació de la modalitat presencial amb el teletreball allí on aquest siga adequat i eficaç, assegurar la continuïtat en la prestació del servei públic propi de la Universitat i facilitar mitjans de protecció individual i col·lectiva.

El document, que pel seu caràcter dinàmic s’actualitzarà per a adaptar-se a les directrius que vagen establint les autoritats sanitàries, de treball i d’educació; conté una sèrie de mesures organitzatives, higièniques i tècniques que hauran d’activar-se o mantindre’s actives.

El present Pla de retorn a l’activitat presencial s’ha sotmès a consulta per part del Comité de Seguretat i Salut, ha sigut aprovat en Mesa Negociadora i compta amb l’assessorament de l’Oficina de Prevenció i Gestió Mediambiental. Després de la seua aprovació, es remetrà a la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital perquè en prenga coneixement.

El Consell de Govern ratifica les resolucions i instruccions adoptades durant la declaració de l’estat d’alarma que afecten els seus acords o normes

El Consell de Govern ha ratificat les resolucions i instruccions adoptades durant la declaració de l’estat d’alarma que afecten els seus acords i normativa i que han estat dictades per a adaptar-se les mesures establertes pel Govern d’Espanya i de la Generalitat Valenciana amb la finalitat de resoldre les situacions urgents que han sorgit en l’activitat docent, investigadora o de gestió del centre universitari castellonenc.

En concret, s’ha ratificat tres resolucions de la rectora sobre terminis administratius, pràctiques curriculars i extracurriculars i accés al campus per motius d’investigació. Així mateix s’han ratificat dos instruccions en l’àmbit d’estudis i estudiantat relatives als requisits lingüístics per a l’obtenció de títols i sobre pràctiques externes nacionals; i una instrucció en l’àmbit de la investigació sobre l’accés al campus per motius d’investigació. La normativa ratificada està disponible en el Portal de Transparència: Històric de disposicions davant la pandèmia per coronavirus.

El Consell de Govern aprova la proposta de doble títol de màster simultani: Màster Universitari en Professorat d’Ensenyament Secundari Obligatori en l’especialitat de Matemàtiques i Màster Universitari en Matemàtica Computacional

La Universitat Jaume I ha posat en marxa el programa de doble titulació de màster simultani, per tal de millorar l’oferta de postgrau i millorar l’aprofitament de recursos, de manera semblant a com es fa en l’oferta de graus. Aquest programa dóna la possibilitat d’oferir un itinerari de segona titulació entre títols de màster ja verificats a l’UJI.

Concretament, el Consell de Govern ha aprovat com a primer projecte pilot per al curs 2020-2021 la proposta de doble títol de màster simultani: Màster Universitari en Professorat d’Ensenyament Secundari Obligatori (PESO) en l’especialitat de Matemàtiques i Màster Universitari en Matemàtica Computacional.

L’estudiantat que vulga cursar aquest doble títol haurà de fer la preinscripció als dos màsters i, una vegada admès al PESO, haurà de sol·licitar a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals la simultaneïtat d’estudis per a poder ser admès al Màster Universitari en Matemàtica Computacional. En aquest moment, haurà de signar un contracte d’estudis que serà ratificat pel Centre que atorga la simultaneïtat i les coordinacions dels dos màsters.

Finalment, l’estudiant podrà fer la matrícula dels dos màsters per al primer curs (semestre 1 i semestre 2), quedant per al tercer semestre algunes assignatures només del Màster en Matemàtica Computacional. En acabar el primer curs els alumnes podran realitzar el dipòsit del títol de màster en PESO.

L’estudiantat cursarà en total 92 crèdits dels 120 que tenen els dos màsters junts. Per ser el primer curs del programa pilot, només admet un màxim de 10 alumnes.

L’UJI aprova els plans de contingència de les titulacions per al curs 2020-2021

El Consell de Govern ha aprovat els plans de contingència per als estudis de grau i de màster per al pròxim curs acadèmic 2020-2021, els quals estableixen el nivell de presencialitat de cada titulació.

Pel que fa als títols de grau, la mitjana de presencialitat serà d’un 73,77%: un 81,70% a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; un 65,7% a la Facultat de Ciències de la Salut; un 61% a la Facultat de Ciències Humanes i Socials, i un 86,7% a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.

Quant als màsters universitaris, s’han adaptat quatre títols al model híbrid: Ètica i Democràcia; Professor/a d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d’Idiomes; Psicopedagogia, i Prevenció de Riscos Laborals. A més, el Màster en Psicologia del Treball, de les Organitzacions i en Recursos Humans s’oferirà només en la versió a distància.

L’UJI modifica el calendari acadèmic curs 2019-2020

El Consell de Govern ha aprovat la modificació del calendari acadèmic del curs 2019-2020 (aprovat en la sessió de gener de 2019). En concret s’ha modificat el període d’avaluació de la 2ª convocatòria ordinària dels estudis de grau, que inicialment estava prevista de l’1 al 8 de juliol, però que donat la situació provocada per la pandèmia, s’ha allargat de l’1 al 17 de juliol perquè l’avaluació s’adapte a la nova situació de l’estudiantat.

El Consell de Govern modifica el calendari acadèmic curs 2020-2021

El Consell de Govern ha aprovat la modificació del calendari acadèmic del curs 2020-2021 (aprovat en la sessió de gener de 2019). El nou calendari retarda l’inici del curs i fixa la inauguració del curs el 25 de setembre de 2020 i l’inici de l’activitat docent presencial per a estudis de grau el 28 de setembre. El període d’avaluació final del primer semestre serà del 19 de gener al 3 de febrer de 2021 i el segon semestre s’iniciarà el 4 de febrer. L’avaluació final del segon semestre, serà del 31 de maig al 15 de juny i l’avaluació de la segona convocatòria ordinària del 21 de juny al 14 de juliol.

L’UJI nomena com a col·laborador honorífic el professor Vicente Javier Escrig Sos

El Consell de Govern ha aprovat el nomenament com a col·laborador honorífic per al bienni acadèmic 2020/2022 el professor Vicente Javier Escrig Sos, associat de l’àrea de Cirurgia del Departament de Medicina de l’UJI. El doctor Escrig pertany al Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital General Universitari de Castelló i ha col·laborat, fins ara, com a professorat extern amb la universitat pública de Castelló.

La Jaume I aprova la concessió de dues llicències superiors a tres mesos

El Consell de Govern de l’UJI ha aprovat la concessió de dues llicències superiors a tres mesos per a realitzar una estada fora de la universitat a professorat del Departament d’Educació i Didàctiques Específiques. Les estades es realitzaran a l’Instituto Superior de Educaçao e Ciències (ISEC) de Lisboa (Portugal) i a la Universitat Autònoma de Madrid.

El Consell de Govern aprova la proposta de modificació de la memòria de verificació del Doctorat en Dret

El Consell de Govern ha aprovat la proposta de modificació de la memòria de verificació del Programa de Doctorat en Dret.

Els canvis inclouen l’actualització d’informació com el nom de la representació legal, la responsable del programa i la pàgina web pròpia del doctorat. La proposta també incorpora informació actualitzada sobre el llistat de professorat que integra els diferents equips del programa i un llistat d’experts externs, nacionals i internacionals.

Així mateix, s’ha actualitzat la informació sobre qualitat, les fórmules per a obtindre les taxes d’eficiència, graduació i abandó, així com la taxa d’èxit i els resultats d’aprenentatge.

La modificació també recull l’actualització de la normativa de permanència en els estudis, la inclusió de la guia de bones pràctiques de l’Escola de Doctorat i l’adaptació de les activitats formatives. A més, s’ha actualitzat la informació relativa als serveis, instal·lacions i recursos tecnològics per al desenvolupament de l’activitat docent amb els quals compta l’Escola de Doctorat.

Una vegada obtingut l’informe favorable de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA), les modificacions aprovades s’implantaran en el curs 2020-2021.

L’UJI modifica la memòria de verificació del Programa de Doctorat en Estudis Internacionals en Pau, Conflictes i Desenvolupament

El Consell de Govern ha aprovat les modificacions de la memòria de verificació del Programa de Doctorat en Estudis Internacional en Pau, Conflictes i Desenvolupament. Els canvis inclouen l’actualització d’informació com el nom de la representació legal de l’UJI o la coordinadora del programa; els convenis en vigor; la Normativa de Permanència; la relació del personal adscrit al programa o la informació sobre la qualitat, per millorar l’obtenció dels indicadors.

Així mateix, també es modifiquen els criteris d’accés i d’admissió de la memòria, per adaptar-los a la normativa i evitar duplicitats en la documentació sol·licitada; l’apartat de complements de formació i activitats formatives, per adequar-les a les necessitats de l’estudiantat; i, per últim s’inclou la guia de bones pràctiques que no havia estat inclosa en la memòria original.

Una vegada obtingut l’informe favorable de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) les modificacions aprovades s’implantaran durant el curs 2020-2021.

El Consell de Govern aprova la proposta de modificació de la memòria de verificació del Programa de Doctorat en Estudis Internacionals en Tecnologies Industrials i Materials

El Consell de Govern ha aprovat la proposta de modificació de la memòria de verificació del Doctorat en Estudis Internacionals en Tecnologies Industrials i Materials. A més de l’actualització de les dades institucionals, la proposta incorpora informació actualitzada del professorat que hi participa i la seua activitat científica així com dels indicadors i la informació sobre qualitat. A més, s’inclou la guia de bones pràctiques i l’actualització de la normativa de permanència inclosa en el pla d’estudis aprovada en Consell de Govern de 2019.

Per últim, es modifiquen els complements de formació que s’inclouen en la memòria, s’especifica millor el perfil d’ingrés, i s’actualitzen algunes de les activitats proposades per a garantir una millor qualitat.

L’UJI aprova les taules d’equivalències de francès, italià i alemany

El Consell de Govern de la Universitat Jaume I ha aprovat les taules d’equivalències per al reconeixement dels diferents certificats de coneixement de francès, italià i alemany, atenent al marc comú europeu de referència, en el que s’estableixen els diferents nivells segons la competència lingüística.

 

 

 

Informació i Foto: UJI

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint