Igualtat trasllada a el Ministeri d’Afers Socials que intercedeixi davant Sanitat perquè es vacuni a les persones cuidadores costat dels dependents al seu càrrec

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat que ha enviat una carta a el vicepresident segon i ministre d’Afers Socials, Pablo Iglesias, perquè intercedeixi davant del Ministeri de Sanitat perquè es vacuni a les persones cuidadores juntament a les i els dependents que estan al seu càrrec.

Així l’hi ha traslladat Oltra als i les representants de les plataformes i altres entitats que treballen amb els col·lectius de persones dependents, en una reunió que han mantingut per informar-los sobre com està avançant el calendari de vacunació a la Comunitat Valenciana, i especialment sobre la vacunació d’aquest sector de la població.

Oltra, que ha estat acompanyada per la secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, i la directora general d’Atenció Primària i autonomia personal, Mercè Martínez Llopis, ha explicat que aquesta setmana s’han començat a vacunar les persones dependents amb grau II i grau III que acudeixen a centres de dia.

En aquesta línia, ha indicat la vicepresidenta, el següent pas és la vacunació d’aquelles persones dependents que no van a centres, i ha afegit que és en aquest cas on seria important que es vacunés també a aquelles persones que s’encarreguen de la seva cura, tal com el Govern valencià ha demanat ja al Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut, que va rebutjar la demanda.

Oltra ha assenyalat que, tal com va quedar amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, s’ha decidit continuar reclamant la inclusió d’aquest col·lectiu i, per aquest motiu, s’ha remès l’escrit a l’Ministeri d’Afers Socials perquè pugui intervenir davant Sanitat i hagi “una mirada social sobre tot el tema de vacunació”.

La vicepresidenta ha incidit que és important que es tingui en compte les al voltant de 64.000 persones cuidadores de l’entorn familiar que hi ha a la Comunitat Valenciana, ja que si únicament es queda en “una mirada purament sanitària” s’obvia el que pot passar si la persona que té cura a l’estudiant o dependent malalta.

“No és una qüestió de l’possible contagi, sinó una qüestió de la desatenció que pot causar que la persona cuidadora emmalalteixi i hagi de ser ingressada a l’hospital, davant el que tindrem una persona en situació de dependència vacunada però sense atenció”, ha afirmat .

Oltra ha manifestat que en aquest moment “la residència més gran que tenim és precisament la de les persones que són cuidades a casa pels seus familiars, que són 64.000 persones que hem de protegir, perquè és una manera de protegir també a les persones en situació de dependència “.

Pel que fa a la fórmula de vacunació, la vicepresidenta ha indicat que la idea és que es produeixi a el mateix temps que es vacuna a la persona en situació de dependència, “entre altres coses perquè ens fa més eficaços i eficients a l’hora de vacunar” , ha afegit.

La vicepresidenta ha afegit que a la carta remesa a l’Ministeri també demanen la inclusió d’altres col·lectius que tenen relació directa amb els col·lectius més vulnerables, com el personal d’Inspecció de Serveis Socials, els i les valoradores de la situació de dependència, el personal tècnic en execució de tuteles i el personal sociosanitari de diferents recursos relacionats amb diversitat funcional o persones en situació d’exclusió social, entre d’altres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: