Climent: “La capitalitat mundial de el disseny està generant una infinitat de projectes que ajudaran a posicionar-nos internacionalment”

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha participat en la reunió de seguiment de València Capital Mundial de l’Disseny 2022, en què s’han repassat els treballs de planificació i organització del programa de l’2022, així com tots els projectes activats i previstos tant en 2020 com en 2021.

Climent ha destacat l’intens treball de València Capital Mundial de l’Disseny 2022 amb el desenvolupament d’una infinitat de projectes relacionats amb el disseny que “generaran un canvi en la societat i que ajudaran a posicionar-nos en l’àmbit internacional” i no només un gran esdeveniment a 2020.

Des de l’elecció de València com a Capital Mundial de l’Disseny, s’estan activant una sèrie de projectes transversals que impliquen “una nova mirada a el sector productiu, que aposten per la implementació de el disseny en les empreses, a la generació d’una xarxa internacional que reforci la connexió entre indústries, institucions, escoles i professionals a l’estranger “, ha assenyalat Climent.

Durant la reunió, en què també han participat la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, el director de València Capital Mundial de l’Disseny 2022, Xavi Calvo, i membres de l’Associació València Capital de l’Disseny, el conseller ha estat informat de la activació de 65 projectes després de les dues trucades realitzades per l’entitat al juliol i desembre de 2020.

Entre els projectes activats, destaquen programes per motivar la contractació de disseny des de les indústries i institucions, exposicions, fòrums, congressos, sessions didàctiques, projectes audiovisuals, editorials o tecnològics.

A més, l’equip treballa en una trentena d’iniciatives pròpies i transversals que, des de la sostenibilitat, la didàctica i la recuperació de patrimoni, ajuden a la vertebració del territori ia generar una marca internacional de la Comunitat Valenciana basada en la productivitat, internacionalització i disseny . Tot això conformarà un programa d’activitats que tindrà el seu punt àlgid el 2022 però que ja es comença a dur a terme des de l’últim trimestre de 2020.

Per la seva banda, el director de València Capital Mundial de l’Disseny 2022, Xavi Calvo, ha explicat que, gràcies a la col·laboració de l’Ivace, “durant 2020 i malgrat la situació de pandèmia que vivim, hem aconseguit llançar alguns dels projectes que responen als objectius de didàctica de el disseny, promoció internacional i posada en valor de la creativitat valenciana “.

Calvo ha destacat la bona acollida d’aquests projectes davant un públic nacional i internacional “amb una audiència fixa mensual de 20.000 subscriptors i amb l’atenció de mitjans de comunicació internacionals que ja comencen a fer-se ressò de les accions de València a través de reportatges, entrevistes i publicacions especialitzades “.

A més, també s’ha informat sobre els acords amb reconegudes institucions internacionals dedicades a el disseny, com IF Design (amb seu a Alemanya), amb l’objectiu d’amplificar l’abast de el programa dissenyat per 2022.

esdeveniments celebrats

La primera edició de Paradís, el festival de disseny i creativitat amb un format híbrid entre el presencial i el digital ha estat un dels esdeveniments més importants a nivell nacional i internacional.

També destaca la sèrie documental ‘Mestres Principiants’ amb converses entre diferents generacions de disseny, o més recentment la presentació a Madrid de la mostra itinerant ‘València Pavilion. The future is design ‘, una exposició de València Capital Mundial de l’Disseny 2022 que recorrerà els principals fires de el sector professional de el disseny pel que fa la pandèmia ho permeti, són altres dos de les grans fites realitzats en col·laboració amb el Ivace.

Xavi Calvo ha explicat que a més de tots aquells projectes que ja han començat a dur-se a terme, “treballem en molts altres que, amb un caràcter internacional, tenen com a objectiu posar en valor el disseny i artesania valencians des del patrimoni. La identificació, catalogació i posada en valor de la ceràmica valenciana, el paviment de Nolla o la retolació de suports publicitaris durant el segle XX són altres tres projectes que comencen a cristal·litzar i seran públics pròximament “.

L’any 2020 també ha estat un any, tot i la situació, per sortir a l’exterior i explicar a el sector professional que València serà Capital Mundial de l’Disseny en 2022 i tot el que això implica. La cita internacional va ser a ‘Design Xangai’ la fira de disseny internacional on es va poder avançar part del programa de la capitalitat gràcies a la col·laboració amb Ivace i l’ICEX.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: