Igualtat i el Ministeri d´Inclusió col·laboren per millorar l´harmonització de l´Ingrés Mínim Vital i la Renda Valenciana d´Inclusió

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions estan col·laborant en l’elaboració de propostes per millorar l’harmonització de les prestacions de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) i la Renda Valenciana d’Inclusió (RVI).

La secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, i la Secretària General d’Objectius i Polítiques d’Inclusió i Previsió Social, Milagros Panigua, han mantingut una reunió de treball per analitzar la situació actual d’alguns projectes conjunts entre les dues administracions, com ara és l’harmonització de totes dues prestacions, el projecte Pilotem d’inclusió social i la targeta social digital.

Irene Gavidia ha explicat que les dues institucions “coincideixen en el plantejament de solucions” per agilitzar la gestió de l’IMV i la RVI, reduir el temps de mitjana d’espera de resolucions i ampliar el nombre de beneficiaris.

Pel que fa a la RVI, la secretària autonòmica ha assenyalat que, en aquests moments, un total de 76.846 persones en situació de vulnerabilitat a la Comunitat Valenciana són destinatàries de la renda, una prestació econòmica posada en marxa pel Consell el 2017 “per lluitar contra la pobresa i per la inclusió social i laboral dels col·lectius més vulnerables ja que, a més d‟una prestació econòmica, inclou itineraris d‟inclusió” ha recordat.

Programa Pilotem

Durant la reunió amb la secretària general d’Objectius i Polítiques d’Inclusió i Previsió Social, també s’ha analitzat el desenvolupament del programa Pilotem d’itineraris d’inclusió social de la Comunitat Valenciana, engegat en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència amb una dotació econòmica de deu milions d?euros.

Irene Gavidia ha explicat que es tracta d’un projecte pilot d’itineraris d’inclusió social per a col·lectius específics, amb la finalitat principal d’aplicar en cada cas objectius concrets i ben diferenciats per a la seva posterior avaluació, que s’adaptaran a les necessitats de cadascun ells”.

Amb la finalitat de contribuir a la promoció de la igualtat, la inclusió social i la lluita contra la pobresa, s’han prioritzat com a grups específics les dones víctimes de violència de gènere, població gitana, joves extutelats per l’administració, persones sense llar, famílies vulnerables, persones amb diversitat funcional o afectades per malalties de salut mental, població LGTBI i persones prostituïdes.

Per a la realització del projecte, ha assenyalat Gavidia, s‟està comptant amb la col·laboració d‟entitats del tercer sector especialitzades i amb experiència en la realització d‟aquest tipus d‟itineraris d‟inclusió social, “amb els que ja s‟han iniciat les reunions per establir i fixar les actuacions a seguir”. S‟estima l‟execució de 53 accions amb un abast aproximat de 2.282 participants.

A més, en el projecte col·laboren també les entitats locals a través dels serveis socials d’atenció primària, posant en valor la importància de la coordinació amb les entitats del tercer sector com a element de millora en el procés d’intervenció dels itineraris. incidit Gavidia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: