Colomer destaca que el Dia Mundial de la Paella ha esdevingut una convocatòria “amb gran projecció i capacitat de màrqueting”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat a la presentació de la programació del World Paella Day 2022 juntament amb el regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García, el diputat de Turisme Jordi Mayor i la xef Chabe Soler.

Francesc Colomer ha destacat la importància de poder compartir una nova convocatòria d’aquesta iniciativa “amb gran projecció i capacitat de promoció i màrqueting”, alhora que ha remarcat que arrencar una idea “requereix coratge, però mantenir-la requereix constància i capacitat de treball, i en aquest cas, ha sabut superar una pandèmia i ha sortit victoriosa amb un gran treball d’equip”.

A més, ha assenyalat que la paella “és molt més que una recepta, és una manera de compartir” i ha incidit que la gastronomia “pot aportar molt a la defensa del planeta i dels valors mediambientals, i un exemple n’és la Albufera i producte de l’arròs”.

Colomer ha reiterat el suport de Turisme Comunitat Valenciana a la celebració del Dia Mundial de la Paella i ha ressaltat que “és una finestra oberta al món que ens uneix a tots en un missatge d´unitat al voltant d´un relat sòlid i durador”.

Emiliano García ha presentat totes les accions previstes en aquesta 5a edició del World Paella Day, “no només a València, sinó als diferents països” i ha recalcat que “com cada any, volem que el Dia Mundial de la Paella sigui una iniciativa que potenciï la visibilitat internacional del nostre plat més reconegut”.

Així, Emiliano García ha explicat que, aquest any, amb la col·laboració de Turespaña i de les Oficines de Turisme a l’Estranger s’han organitzat activitats a 14 mercats diferents, entre ells, Xina, Estats Units, Índia, Alemanya, Irlanda o Noruega.

Per la seva banda, Jordi Mayor ha animat a la participació i ha remarcat la importància de la consolidació d’aquests esdeveniments de promoció, sobretot per la seva repercussió en els diferents mercats.

III World Paella Day Cup

Aquest any es durà a terme la tercera edició de la competició internacional World Paella Day Cup, on 10 cuiners/es seleccionats de diferents països competiran el dia 20 de setembre a La Marina de València.

Aquesta fase d’entrenament tindrà lloc entre el 17 i el 19 de setembre, i es realitzarà amb Santos Ruíz, de la Sra. Arròs de València, al costat del qual recorreran l’Albufera per conèixer les diferents varietats d’arròs; Toni Montoliu, xef de la Barraca de Toni Montoliu, amb qui visitaran l’horta, posant el focus al producte de proximitat; Rafa Margós, xef de les Bairetes, amb qui coneixeran els secrets del maneig de la llenya; i Chabe Soler, guanyadora de la WPD Cup 2020, de la qual rebran una masterclass de paella valenciana.

Les persones finalistes que rebran la formació a València i competiran el proper 20 de setembre són Eric Gil, de França; Ferdinant Campaniello, d’Itàlia; Jani Paasikoski, de Finlàndia; Javier Blanch, de Canadà; Pepe Curiel, de Mèxic; Juani Kittlein, d’Argentina; Marí José Lovaglio, de Suïssa; Piedade Fernandes, d’EAU; Tomàs Angulo, d’Equador; i Yuki Kawaguchi, del Japó.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: