Igualtat destinarà 3,9 milions d’euros a la construcció d’un centre de dia i CEAM per a l’atenció a gent gran de Gata de Gorgos

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha visitat el municipi de Gata de Gorgos, on s’ha reunit amb l’alcalde, Josep Signes, per conèixer la situació del projecte de construcció d’un centre de dia i Centre Especialitzat de Atenció per a Gent Gran (CEAM).

Mas ha explicat que aquesta actuació, les obres de la qual estan delegades a l’Ajuntament mateix amb l’objectiu d’accelerar el projecte, s’emmarquen dins del Pla Convivint d’Infraestructures Socials per a la província d’Alacant, i suposarà una inversió de 3,9 milions d’euros.

En concret, ha assenyalat que actualment “el projecte es troba en fase de redacció, i, encara que encara queden algunes tramitacions, esperem que a l’inici de l’estiu que ve puguin començar les obres a Gata de Gorgos, perquè aquesta infraestructura sigui una realitat abans possible”.

D’altra banda, la vicepresidenta Aitana Mas també ha visitat el Taller d’Adaptació Prelaboral i d’Inserció Social (TAPIS) per a persones amb diversitat funcional ubicat en aquest municipi, “un dels centres que estem impulsant des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de les prestacions a la dependència”.

Concretament, la Conselleria ha destinat una inversió de 27.000 euros que ha permès millorar aquest espai. Mas ha destacat la feina que es desenvolupa en aquests centres per aconseguir la integració de les persones amb diversitat funcional a la societat, fent-les molt més autònomes i independents”.

Pla Convivint Alacant

El Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 preveu a la província d’Alacant la posada en marxa de 69 actuacions en diferents infraestructures socials, que suposarà la creació de 1.700 places en centres públics per als col·lectius més vulnerables, com la gent gran, amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental.

Per sectors, per a la gent gran estan previstes 19 actuacions i 67,5 milions d’euros d’inversió que permetran duplicar les residències públiques en passar de 11 a 22, i multiplicar per cinc els recursos diürns com a aposta per l’autonomia personal.

Per a les persones amb diversitat funcional, es faran 8 actuacions i una inversió de 22,5 milions d’euros per arribar a 16 infraestructures entre residències i centre de dia.

Al sector de la salut mental, seran 7 les actuacions a realitzar amb una inversió de 18,3 milions d’euros, entre elles la creació de 7 nous CEEM i CRIS, a més de garantir recursos a tots els departaments de serveis socials.

Pel que fa al sector d’infància, està prevista una inversió de 6,5 milions d’euros, amb una clara aposta per recursos diürns a tots els departaments, especialment a Alacant que tingués el 40%. A més a més, s’implantarà a la província el nou model de punts de trobada familiar. En total es duran a terme 11 actuacions a l’àrea de la infància i l’adolescència.

Finalment, a l’àrea de la violència masclista es duran a terme dues actuacions i un milió d’euros d’inversió per incrementar la xarxa Centres Dona amb nous punts, un a Elx, i l’ampliació de la xarxa residencial pròpia en col·laboració amb la Conselleria dHabitatge.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: