Igualtat destina 12,5 milions d’euros per ampliar les activitats socioculturals dels CEAM amb 19.582 hores més

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat 12,5 milions d’euros per ampliar en 19.582 hores més les activitats socioculturals i d’atenció preventiva que s’ofereixen als Centres especialitzats d’atenció a majors (CEAM) de la Comunitat Valenciana per als propers tres anys.

La directora general de Gent Gran, María José Pérez, ha explicat que la Conselleria ha licitat la contractació dʻaquest servei dʻatenció preventiva especialitzada “en el marc de lʻEstratègia Valenciana dʻEnvelliment Actiu i la Lluita contra la Soledat no Desitjada i per dinamitzar la oferta dels CEAM amb molts més serveis, cursos i tallers adreçats a la gent gran que diàriament acudeixen a aquests centres”.

Des de la Conselleria -ha apuntat- s’aposta per “adaptar els recursos a les necessitats de les persones, i l’actual perfil de les persones que accedeixen a la jubilació requereix de la diversificació d’activitats i d’una oferta actualitzada a allò que la gent gran demanen”.

Així mateix, la directora general ha destacat que la generació d’ocupació i la millora de les condicions laborals del personal “contribueix a fidelitzar-lo” i, en el cas concret dels CEAM, suposa també un clar exemple de convivència intergeneracional, “una de les principals apostes a l’eix de gent gran”.

El servei d’atenció preventiva especialitzada objecte d’aquest contracte es desenvoluparà a les àrees d’actuació següents dels centres: àrea de prevenció i manteniment de la salut; de rehabilitació i preventiva; d’informació i formació; d’activitats fisicoesportives; de tallers ocupacionals i, finalment, àrea social i educativa.

Cadascuna d’aquestes àrees, ha explicat la directora general de Gent Gran, té una sèrie d’objectius establerts a través de la prestació de serveis i de la realització dels cursos i tallers corresponents, “per tal de facilitar la permanència de les persones més grans en el seu entorn familiar i social”.

La directora general ha assegurat que la contractació del servei i l’augment del nombre d’hores que implica permetrà fomentar “la participació de les persones grans a la societat i prevenir possibles situacions de dependència, de manera que s’afavoreix una major autonomia i independència de les gent gran”, tot això mitjançant activitats culturals, formatives, lúdiques, d’oci i temps lliure relacionades amb l’envelliment actiu.

Aquesta ampliació en l’oferta d’activitats s’implantarà als 34 CEAM que hi ha actualment a la Comunitat Valenciana i que compta amb usuaris i usuàries que diàriament acudeixen a les instal·lacions. La província de València disposa de 15 centres d’aquestes característiques a les localitats d’Alzira, Catarroja, Cullera, Gandia, Ontinyent, Torrent, Requena, Paterna, Port de Sagunt, Sagunt i 5 centres a València.

A la província d’Alacant hi ha els CEAM d’Eleche, Crevillent, Oriola, Elda, Ibi, Petrer, Villena, Pego, Castalla, Callosa d’En Sarrià i 2 a Alacant, 12 centres en total. Respecte a la província de Castelló, compten amb un CEAM als municipis de Borriana, Nules, Vila-real, Segorbe i 2 a Castelló de la Plana.

María José Pérez ha recordat que l’Estratègia valenciana d’envelliment actiu i lluita contra la soledat no desitjada 2020-2025 es va dissenyar com un pla de mesures que servís de full de ruta “per impulsar polítiques orientades a fer que la gent gran pugui gaudir de la plenitud de la vida, de la tranquil·litat i del temps lliure, per cuidar-se i per afrontar nous reptes que els facin sentir bé”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: