Compromís demana des del Senat solucions davant la precarietat laboral de les persones tripulants de Cabina a Espanya

MINISTERI D’OCUPACIÓ – TCP – AUXILIARS DE VOLS: segons informacions a què he tingut accés asseguren que molts Tripulants de Cabina de Passatgers a Espanya no arriben al Salari Mínim Interprofessional que està situat en 1.000 Euros al mes. Algunes companyies aèries a Espanya no paguen el Salari Mínim Interprofessional als treballadors. A les seves nòmines, arriben a aquest salari mínim a causa dels complements, però quan no volen, estan de baixa o de vacances i no tenen aquests complements al seu dia a dia, els salaris mensuals es redueixen notablement i poden arribar a cobrar 300 o 400 És molt difícil poder viure i arribar a final de mes al·leguen els treballadors.

Assenyalen també les mateixes fonts que a Easyjet o Ryanair, en bases com Màlaga o Mallorca per exemple, són estacionals, per la qual cosa els treballadors tenen contractes fixos discontinus. És a dir, durant 3 o 4 mesos a l’any no se’ls contracta ia més els salaris són molt baixos. Tampoc no tenen dret a atur. El problema és que companys TCP que treballen a altres països com França o Alemanya tenen un salari base de 1.400€ mentre que a Espanya no s’arriba al Salari Mínim Interprofessional com a salari base. Però això no passa només a les companyies aèries esmentades sinó que és una cosa que passa a nivell general a Espanya amb els TCP, a més de ser una pràctica habitual en moltes empreses. El mateix passa amb les noves contractacions en companyies com Iberia. El Salari Mínim Interprofessional hauria de ser el salari base dels Tripulants de Cabina i els complements haurien de sumar a part. Un treballador no pot cobrar menys de 1.000€ al mes, en ser aquest l’SMI actual.

L’AETCP és l’Associació Espanyola de Tripulants de Cabina de Passatgers que representa tots aquells Tripulants que tenen relació amb Espanya pel que fa a la professió TCP.

Es pregunta al Govern:

Quin número d’Inspeccions de Treball ha ordenat el Ministeri de Treball al sector d’aerolínies a Espanya entre el 2015 i el 2022 amb desglossament d’aerolínia i principals resultats de les inspeccions?
Per què el Govern no fixa que Salari Mínim Interprofessional ha de ser el salari base dels TCP a Espanya mantenint els complements a part?
Quines actuacions inspectores ha tingut el Govern davant les vagues recents i actuals d’Easyjet i Ryanair que han suposat acomiadaments i vulneració del dret de vaga segons els treballadors?
Quan cobraran igual els TCP espanyols igual que a la UE per la mateixa feina?
Quines inspeccions concretes han tingut a Espanya entre el 2015 i el 2022 les companyies Ryanair i Easyjet per part de la Inspecció de Treball amb desglossament de centre de treball, actuació inspectora, resolució de la inspecció i multa si n’hi hagués i les raons?
Quines inspeccions concretes han tingut a Espanya entre el 2015 i el 2022 les companyies Ryanair i Easyjet per part de l’AESA Agència Estatal de Seguretat Aèria amb desglossament de centre de treball, actuació inspectora, resolució de la inspecció i multa si n’hi hagués i les raons?
¿El Govern pensa que Ryanair i Easyjet fan el que volen a Espanya amb la legislació laboral i per aquest dúmping o competència deslleial tenen aquests preus a costa de la salut dels treballadors i no només TCP i pilots sinó personal de Handling?

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: