Igualtat destina 1,2 milions d’euros fins al 2026 per finançar el projecte Veritas d’atenció a persones malaltes en risc d’exclusió a Alacant

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha visitat la casa d’acollida del projecte ‘Veritas’ que gestiona Càritas Diocesana d’Oriola-Alacant a la ciutat d’Alacant, al qual la Conselleria destina una ajuda de prop d’1, 2 milions d’euros fins al 2026 a través del concert social.

En la seva visita, Mas ha pogut conèixer aquesta iniciativa i ha reconegut “la feina ben feta que, per desgràcia, és molt necessària en una ciutat com Alacant, que ha decidit ser amiga de les persones sense llar”.

En aquest sentit, ha assenyalat que conèixer projectes com aquest “ens donen, sobretot, esperança a molts ciutadans i ciutadanes en saber que hi ha una sensibilitat per part d’entitats socials com Càritas que, en col·laboració amb la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, intenten atendre de la manera més humana possible les persones que ho necessiten i que estan en risc d’exclusió”.

Així, ha insistit que aquest projecte és “un exemple que es poden fer les coses bé, que hi ha iniciatives que funcionen i que ajuden a poder equilibrar la nostra societat atenent les persones que ho necessiten”.

La vicepresidenta ha incidit que un dels problemes actuals són els moments d’incertesa que vivim “incrementats sobretot des de la crisi econòmica del 2008”, a la qual se sumen les conseqüències de la pandèmia iniciada el 2020 “que ha portat moltes persones a estar en situació de risc dexclusió”.

Per això, ha ressaltat, cal posar en valor aquest tipus de projectes que són “benvinguts” a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “des d’on els seguirem potenciant i donant-los l’estabilitat que requereixin”.

Atenció a persones malaltes sense llar

El projecte ‘Veritas’ va entrar en funcionament fa 12 anys a la ciutat de València per atendre, inicialment, persones malaltes de VIH i, actualment, atén no només aquests pacients, sinó també persones malaltes que són al carrer, no tenen família ni recursos i que, en molts casos, es troben en una situació de dependència degut a la pròpia malaltia o als tractaments que segueixen.

Per això, compta amb una casa d’acollida amb 14 places, així com un habitatge tutelat on es proporciona una acollida i un acompanyament integral, possibilitant l’accés als seus drets fonamentals en els àmbits de salut, psicològic, social i educatiu.

Actualment, el 100% de les places del recurs estan concertades amb la Conselleria mitjançant el concert d’acció comunitària en matèria de serveis socials al sector d’atenció a persones en situació o risc d’exclusió pertanyents a col·lectius vulnerables.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: