Igualtat commemora el Dia Universal de la Infància amb un programa d’activitats per donar visibilitat als drets dels infants i adolescents

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives commemora la celebració del Dia Universal de la Infància, que se celebra el proper diumenge, 20 de novembre, amb un ampli programa d’activitats, en col·laboració amb diverses entitats, amb les quals es vol donar visibilitat a la defensa dels drets dels nens, nenes i adolescents com a ciutadans de ple dret.

Així, durant les properes setmanes està prevista la celebració de diversos actes lúdics i educatius per tal de divulgar els seus drets, sensibilitzar la ciutadania sobre ells i donar a conèixer el treball d’entitats i organismes vinculats amb la infància i l’adolescència a la Comunitat valenciana.

Aquest dissabte, 19 de novembre, la Conselleria ha organitzat, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, el Dia dels Drets de la Infància i l’Adolescència al Jardí de Vivers de València, una jornada lúdica perquè nenes, nens i adolescents i les seves famílies puguin conèixer els drets de què són titulars a través de jocs i activitats.

L’ambientació de la jornada està inspirada en la temàtica del joc de taula sobre drets d’infància i adolescència Emmudiks attack, de manera que cada nen, nena i adolescent participant representarà un heroi o heroïna que aniran vencent els monstres que volen atacar els drets recollits a la llei d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

Per això, se’ls lliurarà en arribar un carnet amb superpoders per poder recórrer l’espai i anar recuperant drets a través dels tallers, jocs i activitats s’han programat amb la col·laboració de 19 entitats i associacions. Quan el carnet estigui complet podran recollir un record de l’aventura que es lliurarà a l’estand de la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquesta jornada commemorativa comptarà, a més, amb La Colla a Ruta d’À Punt i les actuacions de diversos artistes com Dani Miquel i la banda de Les Feretes o Tin Robots amb el seu concert Play Beatles for kids, entre d’altres; pantalles de projecció, estands de les entitats organitzadores i col·laboradores, lliurament de records i marxandatge i repartiment d’aigua i fruita. Les activitats comptaran amb monitors per acompanyar les nenes i nens.

Calendari d’actes

A més d’aquesta jornada, el programa previst per la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per commemorar el Dia Mundial de la Infància recull altres activitats en col·laboració amb diferents entitats.

Entre elles, dimarts que ve, 22 de novembre, la Big Band del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València oferirà el concert Fliying to West Side, i els dies 3 i 4 de desembre La Filmoteca Valenciana projectarà la pel·lícula Valentina.

Així mateix, els col·legis professionals d’educadors i educadores socials de la Comunitat Valenciana, Treball Social de València, Alacant i Castelló i el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana organitzen durant tot el mes de novembre diverses xerrades, conferències i activitats.

A aquests actes se sumen les activitats que se celebren en col·laboració amb el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, l’Escola de la Mar de Borriana i els Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana adreçades a nens, nenes i adolescents del sistema de protecció.

Tota la informació es pot consultar a la web de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives aquí.

Què es commemora el 20 de novembre

La Llei de la Generalitat de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència inclou al seu articulat la promoció de la celebració anual del Dia Universal de la Infància el 20 de novembre, una data que commemora el dia en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el 1959 la Declaració dels Drets del Nen, i el 1989 la Convenció sobre Dret del Nen.

Amb aquest darrer tractat internacional, ratificat per gairebé la totalitat de països del món, els nens, nenes i adolescents són reconeguts com a subjectes de ple dret i com a ciutadans actius, amb dret a les mateixes llibertats que les persones adultes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: