Igualtat adjudica la construcció de la residència i centre de dia per a gent gran de Castelló de la Plana per 14,2 milions d’euros

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha adjudicat les obres de construcció de la residència i centre de dia per a gent gran en situació de dependència de Castelló de la Plana per un import de 14,2 milions d’euros, segons ha assenyalat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas.

El disseny de la nova residència entra dins l’estratègia perfilada al Pla Convivint d’Infraestructures Socials de la Generalitat, la construcció d’aquesta residència s’emmarca en el “nou model residencial” per a gent gran impulsat per la Conselleria d’Igualtat que, entre d’altres mesures, “fomenta l’enfortiment del sistema de residències i centres de dia de titularitat pública, amb una atenció basada en la qualitat i la calidesa i que doni resposta a la gran demanda que hi ha actualment”, ha explicat Aitana Mas.

A més, incorpora en el seu disseny els aprenentatges derivats de la pandèmia de la COVID-19 de manera que es construirà un complex amb 80 places residencials organitzades en set mòduls de convivència amb una capacitat per allotjar 11 o 12 persones residents a cadascun , “de manera que cada mòdul s’assembli a un petit habitatge ia una llar familiar, amb les habitacions, el menjador, la cuina i la sala d’estar”, segons Aitana Mas.

Centre de dia

A més, comptarà amb un total de 40 places d’atenció diürna, fet que ampliarà l’oferta d’aquests recursos a tota la comarca de la Plana Alta. Per garantir el benestar de les persones usuàries del centre de dia, les grans sales d’estar-convivència i activitats, així com la sala de rehabilitació, es projecten donant al jardí per gaudir de les millors vistes i orientació, i tenir una connexió més directa amb els espais exteriors.

La residència de persones grans, amb una superfície construïda de 8.262,73 metres quadrats, estarà ubicada a la zona urbana de la capital de la Plana per afavorir la integració dels residents i usuaris a la comunitat. La finalització de les obres està prevista per al 2024 amb un termini d’execució de 24 mesos d’obres.

La construcció de la residència de Castelló de la Plana s’emmarca en el pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials de Conselleria, que compten amb una inversió per al conjunt de la Comunitat Valenciana d’un total de 595 milions d’euros per a la posada en marxa de 7.300 places públiques.

D’aquesta manera, la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives avança en la creació de noves places d’atenció residencial i diürna, tant per l’augment de persones usuàries per envelliment poblacional constant com per les noves necessitats que han sorgit arran de la pandèmia de la COVID.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: