Hisenda es reuneix amb Triodos Bank per seguir explorant noves vies de col·laboració amb la banca ètica

El secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, ha mantingut una reunió amb el responsable de la delegació valenciana de Triodos Bank, una entitat bancària amb un ampli historial en banca ètica en nombrosos països europeus. Es tracta de la segona reunió que el secretari autonòmic manté amb una entitat de banca ètica, per tal principal de “articular una relació financera amb les ONGD valencianes”.

Si bé la Tresoreria de la Generalitat ja treballa amb entitats de crèdit de caràcter social, com caixes d’estalvis o cooperatives de crèdit, l’objecte de la trobada entre la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i Triodos Bank és explorar noves vies de col·laboració entre la Generalitat i les entitats que tenen la consideració de banca ètica.

Aquestes són aquelles entitats que persegueixen fer compatible la rendibilitat econòmica i financera amb la consecució d’objectius socials i ambientals, amb la finalitat de contribuir a la transformació social.

“Els clients i consumidors tenim una gran capacitat per influir amb els nostres actes en l’orientació de l’activitat econòmica en el mercat. En aquest sentit, la Generalitat Valenciana és una gran consumidora de serveis financers sense oblidar que, a més, com a administració pública, tenim una responsabilitat social encara més gran “, ha explicat el secretari autonòmic.

A més, des Triodos Bank han suggerit com una de les possibles col·laboracions que la Generalitat els posi en contacte amb entitats de tercer sector “per poder anticipar part dels imports de diferents subvencions, concerts i convenis”.

Després de les reunions que el secretari autonòmic ha mantingut amb Fiare i Triodos Bank, des de la Conselleria es seguirà explorant amb les entitats les possibles vies de treball amb la banca ètica, analitzant les qüestions tècniques i l’encaix legal i econòmic dins dels contractes de serveis financers de la Generalitat.

Triodos Bank és un banc ètic, nascut a Holanda el 1980 i que està operant a Espanya, Països Baixos, Bèlgica, Regne Unit i Alemanya. Centren la seva activitat en 3 àrees principals: societat, medi ambient i cultura. A més, refereixen com a principals valors: la sostenibilitat, la transparència, la qualitat i el caràcter emprenedor, posant la dignitat humana com a epicentre.

Serveis financers de la Generalitat

Cal recordar que el contracte de serveis financers de la Generalitat Valenciana es va licitar al març de l’any passat, amb una vigència de dos anys. Es van oferir per part de les entitats bancàries un total de 2.061 milions d’euros, a curt termini, superant en un 35% l’import sol·licitat de 1.525 milions.

Les onze entitats financeres adjudicatàries de l’contracte vigent són NCG Banco, Banco Cooperativo, Bankia, BBVA, Caixa Ontinyent, Caixa d’Enginyers, CaixaBank, Cajamar, Ibercaja, Sabadell i Santander. Els serveis que s’inclouen en aquest contracte vigent, a part del finançament a curt termini ( “confirming”), són els dels serveis bancaris de comptes, recaptació, cobraments i pagaments, necessaris per al normal funcionament de la Tresoreria de la Generalitat a més de la gestió de la recaptació de tributs, els dipòsits de fiances i altres serveis habituals

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: