Herick Campos reitera “l’afany decidit de Turisme Comunitat Valenciana a ser un destí de qualitat, sostenible i hospitalari”

El director general de Turisme, Herick Campos, ha destacat el compromís de la Generalitat per la qualitat turística, i ha reiterat que “des de Turisme tenim un afany decidit a ser una destinació de qualitat, sostenible i hospitalària”.

Així ho ha destacat Campos en l’obertura del ‘Comitè Interdestins Sicted CV’, una jornada on s’ha analitzat la situació actual de les destinacions de la Comunitat Valenciana adherides al programa Sistema Integral de Qualitat Turística a Destinació (Sicted) i s’ha debatut sobre noves línies de treball.

El Comitè Interdestins SictedCV és l’òrgan de participació que té com a àmbit de treball les activitats relacionades amb el sistema integral de qualitat turística en destinació a la Comunitat Valenciana. Està integrat per tècnics de Turisme CV i per gestors o prepresentants de les regidories de turisme de destinacions Sicted a la Comunitat Valenciana, i actualment són 26 destinacions.

Herick Campos ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana és la segona comunitat nacional amb més serveis turístics distingits, amb 1039, només un menys que Andalusia”.

A més, ha recalcat que “la Comunitat Valenciana lidera el rànquing nacional dels distintius Preparat COVID-19, amb 594 serveis turístics, que certifiquen que a més de ser una destinació de qualitat, som una destinació segura i acreditada”.

El director general ha incidit en el compromís de Turisme per impulsar la qualitat certificada a la Comunitat Valenciana i ha recordat que “realitzem un treball coordinat amb el govern dʻEspanya a través del programa Sicted, que té uns criteris i uns estàndards reconeguts a nivell nacional “.

En aquesta línia, ha explicat que “integrar-se al programa Sicted suposa que, tant destinacions com establiments, realitzen una governança al voltant de la qualitat que permet garantir que quan un turista acudeix a aquest establiment o destinació trobarà un servei de qualitat” .

Campos també ha ressaltat que des de Turisme CV “seguirem treballant i generant coordinació” i ha apuntat que “el Comitè Interdestins Sicted Comunitat Valenciana és una mostra de la cogestió que realitzem amb les destinacions i serveis adherits per enfocar i avaluar la feina que realitzem “.

Balanç Sicted

Actualment, la Comunitat Valenciana és la segona comunitat en el rànquing de serveis turístics distingits amb 1.039, només un de menys que Andalusia. A més, compta amb 33 destinacions adherides, representant el 14,34% del territori nacional.

Durant el 2021 s’han adherit la Canal de Navarrés, Torreblanca i la Vall d’Albaida, a més de les molt recents adhesions de Castelló de la Plana i Terres del Maestrat.

Respecte a la participació subsectorial i tenint en compte que hi poden participar 36 subsectors turístics, la Comunitat Valenciana destaca en participació en nombre els hotels i apartaments turístics, restaurants i comerços, tendència similar a la participació nacional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: