Bravo destaca la “bona coordinació” entre cossos d’emergències durant un simulacre a la potabilitzadora de Manises amb 215 efectius

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) han realitzat aquest dimecres un simulacre d’emergències als voltants de la planta potabilitzadora d’aigües “La Presa” de l’Ajuntament de València, ubicada a Manises, una infraestructura crítica que abasteix 48 municipis de l’àrea metropolitana de València.

A l’exercici de simulació, que ha fet coincidir un incendi forestal i un incident químic a l’interior de la potabilitzadora, hi han participat 215 efectius de 22 organismes d’emergències i 60 voluntaris i voluntàries.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, acompanyada pels responsables dels cossos intervinents i altres autoritats, ha presidit la comitiva oficial que ha visitat els diferents escenaris on es desenvolupava el simulacre.

Bravo ha destacat “la bona coordinació entre tots els organismes que intervenen en una emergència real” i ha valorat que aquest tipus d’exercicis “són fonamentals per reforçar els protocols d’actuació”. “La ciutadania pot estar tranquil·la i sentir-se segura, avui hem comprovat que els nostres serveis d’emergències estan completament preparats per afrontar amb eficàcia i rapidesa qualsevol situació de crisi, fins i tot en casos complexos en què es produís una emergència on conflueixin diversos riscos de manera simultània com hem vist en aquest simulacre”, ha afegit.

Durant l’exercici, l’AVSRE ha coordinat un equip de 215 efectius procedents de 22 organismes d’emergències i d’altres entitats, com ara el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat; bombers del Consorci Provincial de València i municipals de València; personal sanitari de la Conselleria; els ajuntaments de Manises, Riba-roja i València; i efectius de les forces i cossos de seguretat com la Policia de la Generalitat, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les Policies Locals de Manises i Riba-Roja. A més a més, el simulacre ha comptat amb la participació de personal tècnic d’Iberdrola i de Ferrocarrils de la Generalitat.

D’altra banda, també hi han participat 60 persones voluntàries, estudiants del mòdul superior Formació Professional d’Emergències i Protecció Civil de centres educatius de Bétera i Mas Camarena (Paterna), que hi han intervingut com a figurants.

Protocols d’actuació davant de riscos simultanis

L’exercici de simulació ha permès a tots els organismes participants posar en pràctica els protocols d’actuació davant de l’activació del Pla Especial davant del reg d’Incendis Forestals, el Pla Territorial Municipal de Manises i el Pla Territorial d’Emergències de la Generalitat.

L’exercici ha estat desenvolupat en cinc escenaris diferents. El primer ha estat a la llera del Túria, a l’alçada de la urbanització La Presa de Manises, on s’ha simulat l’origen d’un incendi forestal que ha requerit la intervenció del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat i del Consorci Provincial de Bombers de València. L’avenç del foc cap a la urbanització i la possible afectació a la planta potabilitzadora ha fet que el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) ordenés l’evacuació de la primera línia d’habitatges de la urbanització i el confinament de la resta del veïnat.

A causa d’aquest incident, l’Ajuntament de Manises ha activat el Pla Territorial Municipal, constituint un Centre de Coordinació Municipal (Cecopal) per coordinar els recursos necessaris en l’atenció a la població figuradament afectada, primer pel foc i després per la fuita de gas a la planta.

A la planta potabilitzadora d’aigua “La Presa”, gestionada per l’EMSHI a través de l’Ajuntament de València, s’ha activat el Pla d’Emergència Interior i s’ha evacuat el personal no crític davant de la proximitat de l’incendi. S’ha simulat la parada de la potabilitzadora, una infraestructura essencial per a la ciutadania, atès que s’encarrega de l’abastiment de l’aigua per a consum humà de la ciutat de València i de 48 municipis més de la seva àrea metropolitana

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: