Habitatge recolza la denúncia del Sindicat de Llogaters contra les pràctiques dels fons voltor a Castelló

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha recolzat aquest dimecres al Sindicat d’Inquilins en la presentació que ha realitzat en la direcció territorial de la Conselleria d’Habitatge d’una denúncia contra el suposat assetjament immobiliari de fons de capital de risc en lloguers de la ciutat. La Regidoria ja ha remés, per la seua part, a la conselleria documentació amb indicis d’aquestes pràctiques.

Hem vingut a la conselleria per a abrigallar al Sindicat d’Inquilins en la seua denúncia contra les pràctiques abusives dels fons voltor. Des de l’Ajuntament sempre estarem del costat dels més vulnerables i no pararem fins a aconseguir que es garantisca el dret a l’habitatge”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora explica que l’associació ha traslladat a la conselleria situacions protagonitzades per societats d’inversió i immobiliàries que podrien ser constitutives de possible assetjament immobiliari i incomplir la Llei de Funció Social de l’Habitatge de la Generalitat Valenciana.

El departament de María Jesús Garrido ha enviat també a la direcció territorial de la Generalitat documentació on detalla els possibles casos «d’assetjament immobiliari” de sis fons d’inversió i immobiliàries, especialment en la zona de Raval Universitari. Concretament, en l’informe detalla una falta de notificació en el canvi de propietat; inacció en el manteniment de zones comunes; falta de definició en l’empresa que gestiona els cobraments; canvi de panys en zones comunes sense previ avís; dificultats en l’accés al pagament de la renda; falta de comunicació en el venciment del contracte; conductes de pressió moral per a aconseguir la rescissió del contracte; i comprovacions il·lícites per part del servei de seguretat per a verificar qui viu accedint sense permís.

La regidoria ha remés, així mateix, una carta als fons voltor que inclou la moció de reprovació del Ple Municipal i li sol·licita que nomene un intermediari que negocie amb l’Ajuntament i pose fi als seus “abusos”.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: