Guillamón: “El govern de Castelló reconeix que no hi ha avenços a l’ordenança fiscal per a les autocaravanes mentre segueixen acampant gratis en zones no permeses”

A l’últim Consell Rector del Patronat Municipal de Turisme, celebrat aquesta mateixa setmana, l’equip de govern va tornar a posar de manifest que no hi ha avenços en l’ordenança fiscal que des de fa sis anys hauria d’estar regulant l’estacionament d’autocaravanes. Mentrestant, una gran majoria d’aquests vehicles segueix acampant de franc en zones no permeses, com als carrers que envolten el camp de futbol Javier Marquina i el pàrquing públic al costat de l’aeroclub. A preguntes del representant del PP en aquest consell, la regidora de Turisme va assegurar que aquesta ordenança fiscal està paralitzada.

Per al regidor del Partit Popular Vicente Guillamón l’explicació radica que desitgi l’àrea de Turisme, la regidora no està fent la seva feina. L’absència d’un cànon que reguli l’estacionament d’aquests vehicles en llocs habilitats per a ells i la permissivitat d’acampar als voltants del camp de futbol Javier Marquina i el pàrquing de l’Aeroclub, estant prohibit, fa que Castelló faci competència deslleial als negocis turístics que sí que compleixen la llei, als quals a més de castiga ara amb la taxa turística”, denuncia Guillamón.

I afegeix: “Des del PP defensem un turisme d’autocaravanes regulat, perquè els que acampen de franc a primera línia de platja estant prohibit s’abstinguin de continuar fent-ho, perquè només deriva en problemes. Aquest pàrquing no disposa de serveis per buidar les aigües grises, cosa que porta molts a utilitzar els lavabos públics de la platja, amb la despesa addicional de manteniment que això suposa i que acabem pagant els castellonencs”.

En una situació de crisi econòmica com l’actual, Guillamón defensa: “Cal ajudar el sector turístic que tan copejat s’ha vist per la pandèmia i que encara no s’ha recuperat, però no fent competència deslleial als negocis turístics que sí que compleixen la llei. Castelló no ha de perdre més oportunitats per tornar a ser la destinació turística de referència que va ser quan governava el Partit Popular”.

La imatge del pàrquing públic al costat de l’aeroclub és d’un terreny pres per autocaravanes acampades, amb taules, cadires i tendals desplegats, roba estesa, antenes parabòliques a la vista de tothom, quan no està permès. “Ni paguen per pernoctar a casa seva rodants en aquest enclavament privilegiat al costat del mar, al Grao, ni deixen que altres vehicles aparquin en plena Setmana Santa quan vénen els turistes”.

Des que l’ordenança municipal que regula l’estacionament d’aquests vehicles va ser aprovada l’octubre del 2019, mancant l’ordenança fiscal que concretés el pagament per la utilització d’aquest servei al costat del Planetari, no hi ha tornat a haver avenços.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: