Guedes es mostra molt satisfet en el ValenciaCF

Informació i Foto: http://www.valenciacf.com

Gonçalo Guedes sembla tocat amb una vareta màgica des que va arribar al València CF, i amb la selecció de Portugal va brillar amb llum pròpia en el duel davant de l’Aràbia Saudita (3-0) amb un gol, una assistència, sis trets a porta … Amb el “7” a l’esquena, l’afició valencianista està gaudint amb el jove jugador portuguès i com va dir Mateu Alemany als accionistes, el club va intentar que Guedes segueixi al club la temporada que ve.

Joâo Tralhâo va ser l’entrenador de Gonçalo quan només tenia 8 anys i, malgrat la seva edat, ja destacava pel seu caràcter competitiu, que ha anat forjant amb el pas dels anys. Els seus camins van tornar a creuar-se en la seva etapa com a juvenil i aquí va veure que amb treball vol lluitar per ser el millor, afrontant sempre els desafiaments, com el de la temporada actual amb el València CF, equip al qual vol tornar al lloc que es mereix.

– Com era Guedes amb vuit anys?

Des de molt jove va manifestar una personalitat molt determinada i competitiva. Era un nen que ho feia tot amb màxima intensitat, des de la seva relació amb la família, amb els amics i amb el futbol. Sempre va manifestar determinació i passió màxima per tot el que l’rodava. El principal desafiament per a nosaltres era encaminar tota la seva energia per a l’aprenentatge com a persona i futbolista.

– En què destacava?

Es destacava sobretot per la seva actitud competitiva excepcional. En la seva volta tots podien percebre que estàvem davant d’un jove amb potencial per desenvolupar-se com a jugador de futbol molt diferenciat. Continua en la meva memòria un episodi que va passar en un torneig sub-10 a Luxemburg. Estàvem disputant la final i tot estava molt equilibrat fins que Gonçalo va ser l’únic dins de l’estadi que va creure que podia arribar a una pilota que estava pràcticament fora de la línia final del camp. Va córrer prop de 30 metres fins a quedar-se amb la pilota i fer l’assistència per a l’únic gol de la final. Al principi de la jugada tots vam quedar sorpresos perquè corria a una pilota que semblava que s’anava fora. Al final vam acabar tots de peu a aplaudir la seva mentalitat.

– Què li cridava l’atenció?

És un jugador que assumeix els reptes decisius, mai s’amaga, li agraden aquests moments.

– Després ho va entrenar en categoria juvenil, en què havia canviat?

Quan ens creuem de nou en els Sub-19 va demostrar la mateixa capacitat de treballar per convertir-se en el millor. Les etapes de formació al llarg de totes les edats van ajudar a arribar als sub-19 en un jugador cada vegada més complet. No obstant això, tenia consciència que hauria de treballar en els límits per potenciar tot el seu talent i assolir el nivell màxim. La seva competitivitat es feia cada vegada més un cas d’excepció. ‘Volia guanyar tot! Fins i tot en els entrenaments!

– Mestalla està gaudint moltíssim amb ell, on ha marcat autèntics golassos, i als feia en la seva etapa com a juvenil?

Té especial capacitat per fer grans gols i gols decisius perquè arrisca i assumeix les accions amb confiança. Aquesta és una característica que porta des de les edats més joves. Tenim el record de diversos i decisius gols que va marcar al llarg de la seva formació. Ara veiem com orgull la rèplica en un nivell diferent del futbol mundial.

– Té una gran qualitat, però també és un futbolista molt sacrificat en tasques defensives.

Una de les principals orientacions tàctic-tècniques que treballem amb ell va ser la capacitat per convertir-se en un jugador més eficaç en les missions defensives. Concentrava total energia en les accions d’atac i necessitava trobar un equilibri. Avui ens sentim orgullosos al veure-ho com un jugador en el qual l’entrenador pot comptar per a tots els moments del joc.

– A part de les seves característiques professionals, sempre va ser un bon noi i disciplinat?

Personalment sempre va ser un nen amb un caràcter gran i sa. La seva personalitat irreverent, intensa i competitiva contrastava amb un perfil molt dòcil i amic, així com molt educat i seguidor de les regles. Molt divertit i juganer però quan arribava l’hora per jugar i guanyar a ningú li veia un somriure! Qui el coneix en la profunditat sap que com més gran sigui el desafiament més es motiva per tenir èxit. En aquest moment està en un altre gran club amb una afició molt apassionada i exigent, i Gonçalo està amb molta voluntat d’ajudar a tornar al València CF al lloc que mereix. És el que he vist en tots els partits d’aquesta temporada i estic segur que això és només l’inici d’una temporada plena d’èxit. Està amb tot per ajudar l’equip i convertir-se cada vegada millor!

– ¿Segueix tenint contacte amb ell? Què li explica dels seus primers mesos en el València CF?

He acompanyat tot el seu trajecte i mantinc sempre contacte amb ell. Sé que està molt feliç a València CF i decidit a aconseguir els èxits col·lectius i enfocat en convertir-se en un jugador cada vegada més complet.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: